Imi place foarte
mult pizza,dar foarte rar îmi iese blatul aşa cum l-aş vrea.Si mai este şi
aspectul că aş dori să fie ca şi când mergi la pizzerie şi comanzi şi eşti
servit rapid.
Aşa că mare mi-a fost bucuria când
am găsit pe blogul prietenei mele Luminiţa Sunar ,exact ceea ce vroiam eu.O
pizza care poate fi gata în maxim 20 de minute,pe care punem ce dorim noi,are
un blat pufos sau mai crocant,diferenţa o fac doar câteva minuţele.
Eu am pus pe blat
şuncă,ciuperci,bacon,legume în amestec congelate şi caşcaval bineînţeles.
Mai bine vă povestesc cum am pregătit
pizza,altfel o să vă speriii cu atâta poveste şi veţi crede că e o reţetă
complicată.
Aşadar pentru această operaţiune,avem nevoie
de următoarele ingrediente:
1 ou
3 linguri iaurt
1 lingura si
jumatate de ulei
1/2 plic praf de
copt
Jumatate
lingurita sare
7-8 linguri faina
Ketchup
Oregano,busuioc
sau ce alte condimente va convin
unt pentru uns
tigaia
o tigaie cu capac
Pentru topping eu am folosit şunca,ciuperci,cubuleţe de bacon puţin prajite,cateva legume,cascaval.
Puteti sa puneti deasupra blatului ceea ce va este voua pe plac.
Aceste
ingrediente sunt suficiente pentru o pizza pregatita în tava de 30cm.Eu am avut
o tigaie mai mica, de 24 cm ,asa
ca am folosit doua tigai.
De preferat este
o tigaie antiaderenta.
Deasupra pe acest
blat puteţi să folosiţi orice ingrediente vă sunt pe plac.Eu am folosit
şunca,ciuperci,cubuleţe de bacon puţin prajite,amestec de legume congelate,pe
care le-am fiert puţin. Deasupra am razuit cascaval.
Pentru foaia de
blat veţi proceda în felul urmator:
Pregatiti
tigaie.Obligatoriu o ungeti cu unt,nu cu ulei.
Amestecati oul cu
iaurtul si uleiul apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Adaugati faina
treptat,pâna obţineţi o compoziţie mult mai groasa decât cea de clatite,care
curge mai greu de pe tel dar nici nu ramâne înţepenită pe acesta,exact cum
vedeti în poza.
Nu este cazul sa
amestecati prea mult,doar pâna la omogenizare.
Puneti compozitia
astfel obţinuta în tigaia pregatita,deasupra puneti ketchup si apoi restul
ingredientelor,sunca,ciuperci sau ce altceva puneţi.Condimentati.
Razuiti cascaval.
Acoperiti tigaia
cu capac si puneti pe ochiul mare al aragazului dar cu focul dat la minim.
In nici un caz nu
deschideti capacul în primele 10 minute,doar daca focul nu a fost corespunzator
si miroase a ars.
Dupa 10-12
minute,ridicati capacul si verificati daca blatul este copt pe partea de jos.
Aveti mare grija
ca se arde foarte usor daca nu sunteti atenţi.
Intr-una dintre
tavi eu am obtinut o pizza mai mult decât crocanta,probabil si pentru ca acea
tava nu era antiaderenta si blatul a fost ceva mai subtire.
Când blatul este
suficient de crocant pentru gustul dumneavoastra,scoateti pizza din tigaie si o
serviti fierbinte.
Nu-i aşa că e o
reteta rapida şi uşoară?
Vă doresc poftă
bună !!!!!
Super buna. Eu am facut pizza la tigaie, dar cu aluat dospit.
RăspundețiȘtergereda,stiam si reteta cu aluat dospit,dar asta are un blat incredibil de bun.Exact cum imi place mie.
ȘtergereZilele astea am luat-o razna cu gogoşile, acum vii tu cu pizza care ti-a ieşit taaare frumoasa şi exact cum ımi place mie de rumena. Pozele tale ma ınnebunesc. Mıine cre'ca trimit dupa caşcaval, ca cu voi nu se mai poate. :)
RăspundețiȘtergereLuminita,tu ai inceput :)))))) A facut si o colega si i-a placut mult.E cea mai rapida si gustoasa metoda de ati astampara pofta de pizza.Foarte mult mi-a placut.Dar acum ma inebuniti cu gogosile voastre :))))Si eu cred ca daca ungem cu ulei tava,aluatul va aluneca dar e de incercat.Multumesc inca odata fata draga .Pupici
ȘtergereEra sa uit. Sorella-mea cica unge tigaia cu ulei şi merge. Asta pt cultura noastra generala. Eu nu m-am riscat niciodata. Tot scriau fetele de pe-aici ( Turcia ) ca unsa cu ulei te necajeşte la ıntins aluatul. Aşa, cu unt se lipeşte şi merge uşor.
RăspundețiȘtergeremor aici,la cum arata....musai sa fac si eu...zicea Mona sa incerc la cucul de la philips....
RăspundețiȘtergereEla,o sa-ti placa garantat si e asa simplu de pregatit.Cred ca poti s-o faci si la Multicooker,doar sa o acoperi pana se face.
Ștergerecred ca am venit de 10 ori sa ma uit la pizza ta)))
RăspundețiȘtergereHa haaaaaaaa Ela,eu fac iar maine dimineata
ȘtergereArata incredibil si se face incredibil de repede :) Brava, brava!
RăspundețiȘtergereAsa este Simona.Tare bine imi place ca am gasit reteta asta.maine dimineata fac iarasi.
ȘtergereTrebuie incercat! Cred ca o proibez zilele acestea!
RăspundețiȘtergereCristina,sigur o sa-ti placa si ai s-o repeti mereu.E prea buna si prea usor de pregatit.
Ștergere