Stiţi cum se spune,când te străduieşti mai tare,atunci rezultatul nu este cel aşteptat.Cum am avut musafiri dragi,am vrut un desert deosebit.Nu am fost mulţumită pe deplin dar eu zic că e o prăjitura foarte gustoasă.Acuma musafirii mei o să-şi spună şi ei părerea ,sper că nu va fi una făcută doar cu amabilitate.Blatul este unul ciocolatos,apropiat de cel al negresei,combinat cu un piure de castane foarte aromat ,glazură şi o cremă şi sos răcoritor de fructe de pădure.Având în vedere temperatura care se apropia vertiginos de 40 de grade,cred ca rezultatul e mulţumitor.Iţi cam trebuie curaj să porneşti cuptorul pe căldura asta.
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat:
- 250 g unt
- 170 g zahar
- 5 oua
- 200 g faina
- 2 linguri iaurt 10% grasime
- 2 linguri cacao
- 150 g ciocolata 52% cacao
- 3 linguri cherry angelli
- 1 lingura frisca lichida
- O lingurita ghimbir razuit
- 1 plic praf de copt(10g)
- Sare
- 250 g mascarpone
- 200 g piure de castane
- 250 g ciocolata 52% cacao
- 1 lingura smântâna
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingura cacao
- O lingura miere de albine
- 500 g frisca naturala 32% grasime
- 1 plic crema fructe de padrure Dr.Oetker
- 2 linguri zahar pudra
- 300 g mure si zmeura
- 3 linguri zahar
- 2 linguri amidon alimentar
Am pregatit mai
întâi blatul .
Ciocolata rupta
bucati,am topit-o împreuna cu o lingura de frisca si doua linguri de cacao.
Dupa ce s-a topit
,am adaugat cele 3 linguri de cherry angelli., iar dupa ce s-a mai racorit
ghimbirul razuit.
Ghimbirul da un
gust foarte racoros blatului, mai ales combinat cu ciocolata.
Untul l-am mixat
cu zaharul,cum am putut având în vedere ca mi s-a stricat mixerul.
Totusi am reusit
sa fac o crema de unt în care am adaugat pe rand cele 5 oua mixând dupa
fiecare.
Am pus apoi în
crema de unt amestecul de ciocolata racit si cele doua linguri de iaurt.
Faina am
amestecat-o cu sarea si praful de copt si am încorporat-o în compozitia de unt
si ciocolata.
Am pus amestecul
într-o tava tapetata cu hârtie de copt(38x25 cm).
Puteti sa
folositi o tava mai mica si va iesi un blat mai înalt.
Am preâncalzit
cuptorul la 180 de grade.
Crema mascarpone
am amestecat-o cu piureul de castane si am pus cu lingura deasupra blatului.
Am amestecat putin
cele doua compozitii.Cam greu pentru ca era un amestec foarte cremos.
Am pus tava la
cuptor pentru 25 de minute.
E util sa
verificati cu o scobitoare când este copt blatul.Incercati sa gasiti o portiune
unde este doar blat fara crema.
Am lasat blatul
sa se raceasca,apoi l-am porţionat.
Am pregatit
glazura.
Am pus toate
ingredientele pe baie de aburi,am lasat sa se raceasca si am pus deasupra
blatului.
Pentru crema am
mixat frisca cu 2 linguri de zahar pudra si crema de fructe de padure.
Am pus deasupra
fiecarei bucati de prajitura câte un moţ de crema.
Pentru sosul de
fructe,am amestecat fructele cu zahar ,le-am pasat cu blenderul iar apoi le-am
trecut prin sita sa elimin semintele.
Am amestecat cu
doua linguri de amidon si am pus sa fiarba pâna când compozitia s-a îngrosat.
Am lasat sa se
raceasca si l-am servit cu prajitura.
Ce mult am
scris,nici macar nu-i asa complicat de facut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu