Pages - Menu

miercuri, 2 iulie 2014

Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman


         Parcă odată ce s-a răcit vremea ,simţim nevoia să pregătim mai mult mâncăruri la cuptor,mai ales carne de porc.In week-end am avut sarmăluţe fierte în oala de lut la cuptor,mirosul lor ameţitor a fost completat de ciolanul la cuptor pregatit în vasul roman,pentru că îmi era pofta de ceva vreme.Sper că vă imaginaţi ce arome s-au răspândit în bucătărie.




Un ciolan(rasol)de porc proaspat (1 kg)
Un ciolan de porc afumat (700 g)
Sare,piper,boia
Fulgi de ardei iute
Cimbru uscat
Rozmarin
2 linguri  suc de rosii
usturoi
Ulei
250 ml bere cu merisoare



Vasul roman l-am scufundat în apa cât timp am pregatit carnea.

Am spalat ciolanele,le-am crestat şoricul,le-am condimentat bine si prin crestaturile facute.
In crestaturi am pus cateii de usturoi.
In vasul roman am pus putin ulei,am asezat ciolanele,am presarat cimbrul,crenguta de rozmarin si apoi berea.


Am pus capacul vasului,am pornit cuptorul si am pus vasul în cuptor.
Când pregatim mâncare la vasul roman sau în vase de lut ori ceramica,este important sa pornim cuptorul doar când punem vasul înauntru.
Am lasat cam o ora si jumatate,nu e nevoie sa întoarcem carnea deoarece caldura va veni si de deasupra dupa ce capacul se încalzeste.
Dupa o ora si jumatate ,am scos ciolanul afumat,peste celalalt am pus sucul de rosii si l-am lasat înca jumatate de ora fara capac.
Am servit cu cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie.
Se poate servi cu orice fel de garnitura sau chiar fara.


4 comentarii:

  1. Fantastic de bun! Am retinut reteta, sa ii pregatesc sotului meu, care e fan ciolan afumat :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mancare gustoasa faci tu Dia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Timea,cred ca noi gatim cam in acelasi stil.Imi place mancarea traditionala si rareori incerc lucruri noi.Asta nu e valabil si la capitolul dulciuri,bineinteles :))))Pupici

      Ștergere