Imi era o poftă
nebună de un pui dolofan,cu o carne suculenta şi moale,pregătit la cuptor.Mi-am
adus aminte ce buna era cărniţa dacă puneam puiul la cuptor în pungă de
hârtie,carnea se frăgezeşte foarte bine.
Un pui ,cam 1,800 kg a avut cel de faţă
Ulei
Sare,boia
Piper cu lamâie
Fulgi de ardei
iute
Ierburi de Provence
rozmarin
O lamâie
Morcovi
Telina radacina
Usturoi
Ciuperci
Hârtie de copt
pentru punga
Puiul l-am
curatat si l-am frecat cu zeama de lamâie si ulei.Zeama de lamâie îl va fragezi
foarte bine.
Am pus apoi
sare,piper,boia si în interior si în exterior.
In interiorul
puiului am pus doua bucati de lamâie,morcovi , 2 caţei de usturoi,o crenguta de
rozmarin.
Din hârtia de copt
am facut o punga,nu aveam o punga de hârtie asa mare în care sa intre dolofanul
meu.De fapt am facut doua pungi.
Am umezit una din
pungi,am pus legumele si puiul deasupra.
Am pus totul în cea de-a doua punga,am legat si
am pus într-o tava cu putina apa,altfel
se va arde si tava si punga.
Am pus la cuptor
la 200 de grade.
Dupa o ora de
stat la cuptor,am desfacut punga si am transferat totul în alta tava.
Am presarat fulgi
de ardei iute si ierburi de Provence si am pus iarasi la cuptor pentru înca o
ora.
Am mai stropit
din când în când cu sucul lasat de carne.
Rezultatul a fost
o friptura delicioasa,o carne bine facuta si suculenta,foarte potrivita pentru
o masa de sarbatoare.
Pofta buna!!!
Vai cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereSi a fost la fel de bun precum arata.
Ștergere