Un desert ce poate părea banal,mult prea
simplu însă lucrurile nu stau tocmai aşa.Mărturisesc că am mai avut o tentativă
de a face orez cu lapte şi nu am fost deloc încântată de rezultat,în concluzie
nu e chiar atât de simplu,mai ales dacă dorim o variantă îmbunătăţită a
orezului cu lapte pe care-l mâncam în copilărie.
Desigur acestui desert nu-i poate lipsi
sub nici o formă vanilia şi scorţişoara.
Deci mai bine vă spun cum l-am preparat
pentru a obţine exact aspectul şi consistenţa dorită.
Ingrediente:
500 ml lapte
0 lingura zahar
sau miere
100 ml frisca
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Scorţişoara
1 borcan visine
pentru prajituri cu tot cu sirop
1 lingura amidon
alimentar
Mod de preparare:
Pentru început am
pus orezul la înmuiat în apa rece.
Am pus laptele la
fiert.Când a început sa fiarba,am pus un praf de sare,zaharul si apoi orezul
scurs de apa.
Am amestecat tot
timpul ca sa nu se prinda de vas.
Când orezul este
fiert si a ramas foarte putin lapte,am pus vanilia , coaja de lamâie si [utina
scortisoara,am oprit focul si l-am mai lasat ca orezul sa se mai umfle.
Am mixat frisca.
Siropul visinelor
l-am amestecat cu amidounul si l-am pus sa fiarba pâna s-a îngrosat,apoi am pus
visinele în jeleul format.
Când orezul s-a
mai racorit,l-am amestecat cu frisca batuta,am pus în cupe alternând straturi
de orez si visine si am mai presarat si scorţisoara.
Puteti sa-l
serviti pe loc sau puteti sa-l puneti putin la frigider,rece va fi chiar mai
bun.
Ce-mi place orezul cu lapte! E o idee grozava sa-l combini cu visine, brava!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Am tot amanat sa-l fac pentru ca nu prea iesea de consistenta dorita.Dar am gasit o reteta potrivita si tare mult mi-a placut.Am adaugat visinele pentru ca-l vroiam totusi mai "altfel" si asa a si fost.
Ștergere