Cum aveam piept
de pui, de la un pui sănătos de la ţară,m-am gândit că nu am pregătit demult
cordon bleu.Ca şi garnitură am preferat nişte cartofi noi la cuptor.A fost un
prânz delicios pentru o zi de Duminică.
Ingredientele sunt simple,dar nu-i
aşa că nu avem nevoie de ceva sofisticat pentru a pregăti o masă gustoasă ?
Ingrediente:
Pentru cordon bleu:
Piept de pui
dezosat
Felii de cascaval
Felii de muschi
file afumat
Condiment
Barbeque de pui
piper
2 oua
3-4 linguri faina
3-4 linguri
pesmet
Ulei pentru
prajit
Pentru garnitura:
Cartofi noi
Câteva ciupercuţe
Sare,piper,boia
Rozmarin si
cimbrisor
Ulei si putina
apa
Patrunjel verde
Mod de preparare:
Pieptul de pui
l-am taiat felii cât mai subtiri,apoi l-am batut cu ciocanul de snitele,dupa ce,in prealabil l-am acoperit cu
o folie alimentara.Am evitat astfel ca el sa se rupa.
Am batut pâna am
obtinut felii foarte subtiri pentru a se praji cât mai usor.
Am condimentat
pieptul de pui cu condiment Barbeque de pui,mie îmi place foarte mult,la care
am mai adaugat putin piper.
Peste feliile de
carne am asezat o felie de muschi file
si o felie de cascaval.
Apoi am îndoit
felia în doua si am presat bine marginile pentru ca sa nu curga cascavalul cât
timp îl prajim.Puteti sa folositi si scobitori daca doriti pentru a prinde
marginile.
Daca aveti felii
mai mici de carne,puteti sa suprapuneti doua felii cu sunca si cascaval la
mijloc.
In 3 farfurii diferite am pus ouale,faina si
pesmetul.
Am pus tigaia cu
ulei la încins.
Dupa ce am pus
sunca si cascavalul si am presat marginile,am dat carnea prin faina,apoi prin
ou si la urma prin pesmet.
Le-am prajit apoi
în ulei ,la foc mic pe ambele parti.
Trebuie prajite
la foc mic pentru ca sa nu se arda si carnea sa ramana cruda la mijloc.
Se scot pe
servetel de hârtie pentru a absobi uleiul în exces.
Pentru garnitura,am curatat cartofii si i-am taiat in
felii mai groase.
I-am condimentat
si i-am pus într-o tigaie în care am pus putin ulei si apa.
Am pus tava la
cuptor la 200 de grade pâna s-au înmuiat,amestecând din când în când.La urma am
adaugat ciupercutele si verdeata.
Este o mâncare
care se serveste calda.
Poftă bună !!!
O minunatie asta fac in week-end abia astept ! Gabriela
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela.Astept impresii.
Ștergere