Acest tort l-am
făcut pentru o fată frumoasă care are grijă ca din când în când să arat şi eu
bine.Deci nu am poze cu secţiunea,doar cele din timpul preparării.
Având în vedere că era trecut demult de
miezul nopţii când l-am terminat , am făcut pozele în grabă dimineaţa înainte
de a fugi la serviciu,sper să nu fiţi prea critici în această privinţă. Eu mă
bucur fiindcă le-a plăcut foarte mult gustul.
La mulţi ani Mihaela!!!
Ingrediente:
Blat pandişpan (tava 28 cm ):
6 oua
Un praf de sare
vanilie
Blat pandişpan (tava 20
cm ):
5 oua
Un praf de sare
vanilie
Crema de piersici:
500 ml nectar de
piersici
1 plic budinca
vanilie Dr.Oetker
Vanilie
Coaja de
portocala
3 linguri zahar
pudra
Visine pentru
prajituri-1 borcan 400 ml
Crema de ciocolata amaruie:
300 ml frisca
lichida
3 linguri zahar
pudra
Jeleu de zmeura:
200 ml sirop de
zmeura
2 linguri amidon
alimentar
Glazura:
50 ml frisca
lichida
Crema ciocolata alba(decor):
1 lingura ulei
Pentru decor am mai folosit bombonele de ciocolata
si argintii
Mod de preparare:
Pentru cele doua blaturi,am procedat la
fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte
simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina pentru 1 ou
folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a încorpora destul aer în
compozitie,aproximativ 20 de minute.
Pentru început,am
tapetat tavile cu hârtie de copt.Am pus separat hârtia în forma de cerc pe
fundul tavii si alta fâşie pe peretii formei.Am lipit-o cu putin unt.
Ingredientele
trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am mixat ouale
împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza
volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în
compozitie.
Am încalzit
cuptorul la 200 de grade.
Faina amestecata
cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând
usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.
Am pus apoi
compozitia în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin compozitia.
Am pus la cuptor
pentru 30-35 de minute.
In nici un caz nu
deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.
Dupa 20 de
minute,am redus cuptorul la 180 de grade.
Dupa ce s-a
copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am
lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.
Cât timp am
pregatit crema de piersici,am pus cele 350 g de ciocolata ,rupta bucati cu 300 ml frisca,într-un
vas pe baie de aburi sa se topeasca.
Am lasat-o apoi
sa se raceasca.
In alt vas am pus
nectarul de piersici,am pastrat doar atât cât sa dizolv praful de budinca,am
pus vasul pe foc mic sa fiarba.
Când a început sa
fiarba,am pus praful de budinca si am amestecat cu un tel pâna s-a îngrosat.Am
pus apoi ciocolata alba rupta bucati si am amestecat pâna s-a topit.La final
vanilia si coaja de portocala.
Am lasat-o apoi
sa se raceasca.
In acest timp am
pregatit si jeleul de zmeura.
Amidonul l-am
diluat cu sirop de zmeura,restul siropului l-am pus peste zmeura într-un vas si
l-am pus sa fiarba.
Când a început sa
fiarba am pus amidonul si am amestecat pâna a prins consistenta.
L-am lasat sa se
raceasca.
Am mixat apoi
untul ,care trebuie sa fie moale ,
cu 3 linguri de zahar pudra.
Am adaugat apoi
câte putin ciocolata racita.
Am lasat crema la
frigider.
Crema Mascarpone
(400 g )
am mixat-o cu zaharul pudra si apoi am adaugat budinca de piersici si ciocolata.
Am pus si crema
aceasta la frigider.
Pentru crema de
ciocolata alba pentru decor,am topit ciocolata pe baie de aburi cu o lingura de
ulei,am mixat crema Mascarpone cu untul si apoi am pus câte o lingura de ciocolata.Am
pus-o si pe aceasta la frigider.
Visinele le-am
scurs de sirop.
Blatul mare l-am
taiat în doua pe orizontala,iar cel mic în trei.
Peste fiecare
blat am pus jeleu de zmeura,crema de piersici si visine.
Pe blatul de jos
am pus crema de ciocolata amaruie,iar pe cel mic am pus crema de piersici.
Deasupra am pus
glazura de ciocolata.Pentru glazura am topit ciocolata cu frisca pe baie de
aburi.
O parte din crema
de ciocolata alba am pus-o într-un poş împreuna cu crema de ciocolata
amaruie,pentru a obtine trandafirasii în
doua culori.
Am ornat cu
bilute de ciocolata.
Iar ai facut un tort frumos!!! Si sa nu te aud ca nu esti multumita iar :))
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea.Ai dreptate :)))) nu prea's multumita de aspect,doar de gust,dar avand in vedere ca l-am terminat dupa ora unu noaptea,zic ca-i acceptabil.mai ales ca eram franta de oboseala.Pupici
ȘtergereSi l-ai mancat tot!!!!!!!!!!!!!!ca bine mai arata!!!
RăspundețiȘtergereMona,nu l-am mancat,ca l-am facut pentru cineva :)))) Doar am gustat din creme .Pupici
ȘtergereMama mia!! cred ca e demential tortul! Ai combinat atatea arome delicioase, si toate sunt pe placul meu. Dia draga faci niste torturi gozave! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula.Un mare compliment venind din partea ta.Fetele au zis ca a fost grozav la gust.De altfel am facut un tort asemanator si la Timisoara pentru surorile mele,doar ca in loc de crema de piersici ,am pus crema de sampanie.Pana si barbatii au cerut mai multe portii,a fost grozav de bun.Pacat ca pozele sunt nereusite si nu pot sa pun reteta.
ȘtergereTare mult imi place cum combini tu aromele :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Nu-s ele prea aspectuoase,dar cu siguranta sunt gustoase.
Ștergere