O prăjitură
delicată , cu multe fructe.Gustul acrişor al fructelor completează minunat blatul pufos.Se pot
folosi şi alte fructe.
Ingrediente:
Pandişpan:
- 6 ouă
- 180 gr zahăr tos
- 180 gr făină
- 30 gr unt topit
- 250 gr cireşe fără sâmburi
- 200 gr coacăze roşii
- Sare
Cremă:
- 250 gr Mascarpone
- 150 gr unt
- 3 linguri zahăr pudră
Jeleu:
- 200 gr cireşe fără sâmburi
- 2 linguri zahar
- 300 ml sirop fructe de pădure
- 2 linguri amidon alimentar
Decor:
- Frişcă
- Cireşe,coacăze
Mod de preparare:
Pentru pandişpan procedam în felul
urmator:
Ouale se pun
întregi împreuna cu zaharul într-un vas termorezistent.Se umple o cratita de
jumatate cu apa si se pune pe foc sa fiarba.Cand a fiert ,se ia de pe foc si se
pune vasul cu ouale si zaharul deasupra cratitei cu apa fierbinte.Se mixeaza
sau se bate cu telul pâna când compozitia devine spumoasa,de consistenta unei
smântâni.Se scoate vasul din cratita cu apa si mixam în continuare pâna la
racire.
Se adauga
faina,amestecând usor,având grija sa nu pierdem aerul din compozitie,acesta
fiind singurul agent de crestere a prajiturii.
Se adauga apoi si
untul topit si racit,turnându-l usor pe marginea vasului si amestecând usor
pana la încorporarea sa.
Coacazele rosii
le-am adaugat usor în compozitie (mi-ar fi placut sa se vada în blat ca niste
bilute,din pacate nu a fost asa,doar gustul acrisor e parca o surpriza în
fiecare bucatica).
Se pune
compozitia într-o tava tapetata si deasupra se aseaza ciresele din care s-a
scos sâmburele.Am avut cirese foarte dulci ,asa ca am preferat sa nu mai adaug
zahar.
Se pune tava în
cuptorul preincalzit la 180 de grade si
se lasa 20 -25 de minute.Se va verifica cu scobitoarea când este copt.
Se pune pe un
platou si se lasa sa se raceasca.
Crema:
Crema Marcarpone
se mixeaza împreuna cu untul si zaharul pudra.
Jeleu:
Ciresele fara sâmburi
se amesteca cu zaharul.Se adauga siropul si amidonul.Se pune pe foc si se
fierbe pâna cand se obtine consistenta dorita.Se lasa sa se raceasca suficient
cât sa-l putem pune peste crema.
Asamblare:
Peste blatul
racit,se pune crema,apoi jeleul de cirese si decoram cu frisca si fructe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu