Aveam poftă de nişte paste,aşa că am
pregătit aceste paste cu piept de pui şi un sos de smântâna.Se pregătesc destul
de uşor şi nouă ne-au plăcut foarte mult.
Am folosit paste
scoici dar se pot folosi orice alte paste care vă sunt pe plac.
Ingrediente:
Un piept de pui
cu os,aproximativ 400 g
Sare,piper,boia
iute,rozmarin
Ulei
Pentru sos:
1 lingura faina
200 ml supa de
pui
Marar verde
Sare,piper alb
2 caţei de
usturoi
Din pieptul de
pui am taiat câteva felii pe care le-am prajit pe grill.
Restul,inclusiv
osul,le-am pus la fiert în apa cu sare împreuna cu putin
zarzavat(morcov,patrunjel,pastârnac) pentru a obţine supa de pui folosita la
sos.
Feliile de piept
de pui le-am uns cu putin ulei,le-am condimentat si le-am prajit pe grill.
Intr-o tigaie am
pus untul sa se topeasca,apoi usturoiul zdrobit.Am lasat usturoiul doar cât sa
aromatizeze untul.
Am pus o lingura
de faina si am amestecat sa nu se faca cocoloase.Am lasat faina 2-3 minute si
am pus supa de pui,smântâna,mararul verde,parmezanul razuit si la final am
condimentat.
Pastele le-am
fiert în apa cu sare si putin ulei apoi le-am scurs.
Intr-un vas
pentru cuptor am pus un strat de paste,apoi sos si piept de pui (cel facut la
grill si cel fiert în supa),am razuit mozzarella,iar paste,sos ,piept de pui si
deasupra un strat generos de mozzarella razuita.
Se pot însa
amesteca pastele cu sosul,pieptul si
mozzarella si apoi sa se puna în tava.
Am pus tava la
cuptor pâna când pastele s-au rumenit frumos deasupra.
Se servesc calde.
S-aveţi poftă !!!
Ne-am decretat, de la o vreme, fani hotarati ai preparatelor cu pui asa ca trebuie sa incerc si minunatia asta :) Felicitari, arata grozav de bine si parca simt si gustul :)
RăspundețiȘtergereEu incerc sa cam evit carnea in ultima vreme,dar prefer vita sau puiul.Chiar de m-au costat cateva zile doar cu salate,a meritat.
Ștergere