Este perioada
anului când ne străduim să umplem cămările cu tot felul de bunătăţi,mai ales că
în piaţă găsim o ofertă foarte variată de legume şi fructe.
Preparată în mai multe variante,zacusca nu
poate lipsi din cămară în zilele de iarna.
Această zacusca
am mai pregătit-o si cu ardeii copţi sau cu ceapa fiarta si apoi tocata.
Ingrediente:
400 gr pasta de
rosii
200 ml suc de
rosii
750 ml ulei
Sare,piper
Mod de preparare:
Vinetele se coc
pe gratar si se curata.Se lasa pâna se scurge zeama din ele.
Gogosarii se taie
felii si se toaca în robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat.
Ceapa se curata
si se da si ea prin robot.
Ceapa si
gogosarii se prajesc separat în ulei.Apoi se amesteca,se adauga vinetele,pasta
si sucul de rosii,sare si piper dupa
gust.Se lasa sa fiarba o ora pe aragaz,amestecând continuu,apoi se pune cratita
în cuptor înca o ora si jumatate.La final uleiul va iesi la suprafata,vom avea
nevoie de ulei si în borcane pentru ca aceasta sa se pastreze în conditii bune.
Punem zacusca
calda în borcane avand grija sa ramâna ulei deasupra în fiecare borcan si le
acoperim cu o patura pâna când se racesc.
Din cantitatea
aceasta au rezultat 13 borcane de 420 ml.
Minunatie de zacusca ai facut, felicitari! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Reteta e mai veche,acum a ajuns pe blog.
Ștergere