Pentru aceasta zacusca am folosit
ingrediente care nu se folosesc în mod obişnuit,dar nouă ne place să încercam
diverse combinaţii.
Mie îmi place
foarte mult zacusca cu ardei iute,uneori o mai combin cu cea cu morcovi.Dulce
şi iute pe aceeaşi felie de pâine,dar asta e altă reţetă.
Ingrediente:
O ţelina de
marime medie
700 ml suc de
rosii
700 ml ulei
Sare grunjoasa ,boabe
de piper,foi de dafin
Mod de preparare:
Telina si morcovii se curata si se dau pe
razatoarea cu gaurile mari.Ceapa se curata si se toaca si ea foarte
marunt.Gogosarii se spala si se toaca si ei marunt.Noi folosim robotul pentru
operatiunea asta.Ciupercile se curata,se taie felii si se pun la prajit cu
putin ulei.Separat prajim în ulei ceapa cu morcovii si telina.La fel si
gogosarii.Punem pe fiecare putina sare cand le prajim.Amestecam apoi toate
ingredientele într-o cratita mare,adaugam si sucul de rosii (am folosit din cel
facut în casa),boabele de piper,foile de dafin si sare daca mai este cazul.
Punem cratita în cuptor pentru o ora si
jumatate.Mai amestecam din cand in cand,dar nu s-a întâmplat sa se lege de
cratita.Uleiul se va ridica la suprafata.
Când este gata o punem în borcanele
curate si uscate,le închidem bine cu capacul si le punem în cuptorul înca
caldut pâna când se racesc.
Să aveţi o iarna cu cămările
pline!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu