Pages - Menu

joi, 23 octombrie 2014

Pui Kiev


O reţetă pe cât de gustoasă pe atât de simplă.
Mie,personal îmi place foarte mult pieptul de pui,iar pregătit în felul acesta,are o textură minunată.Crusta crocantă este completată minunat de carnea fragedă,bine făcută ,îmbibată de aromele untului topit în interior.
După denumire se pare că acest preparat aparţine bucătăriei ucrainiene,dar se pare că a fost pregătită prima oară la Moscova în secolul XX.
Analizând mai multe variante de reţete,am văzut ca unele se rezuma la a-l prăji doar în tigaie,uneori chiar s-a bătut pieptul de pui pentru a se prăji mai uşor.
Eu am preferat să las bucăţile de pui aşa mai groase şi să-l pun puţin şi la cuptor.
Astfel untul va avea timp sa pătrunda carnea frăgezind-o.
Pentru a aroma untul puteţi sa folosiţi ierburi si arome care vă sunt pe plac în combinaţie cu carnea de pui.
Este un preparat gustos şi foarte consistent.Noi l-am însoţit de un piure de cartofi şi salata de sfeclă roşie cu hrean,proaspăt pregătită.





Ingrediente:
3 jumataţi piept de pui fara os
100 g unt
Pudra de usturoi sau 2 căţei de usturoi pisaţi
Sare,piper
Marar verde
Condiment Barbeque de pui
2 oua
5-6 linguri faina
5-6 linguri pesmet
Cascaval
Ulei pentru prajit


Mod de preparare:
Untul l-am amestecat cu condimentele si mararul verde tocat,l-am pus într-o folie alimentara,l-am facut rulou si l-am lasat la frigider sa se întareasca.
In fiecare bucata de piept de pui am facut câte un „buzunar”,în el vom pune untul,deci vom face taietura mai sus de linia mediana a bucatii de pui,pentru ca untul sa nu se scurga în tigaie la prajit.
Vom avea grija si sa nu strapungem carnea pe partea opusa.
Pare complicat dar se vede din poza ca nu este chiar asa.


Am condimentat si carnea de pui.
Untul pregatit l-am împartit în trei si am pus o bucata în fiecare buzunar format.


Daca doriti,puteti sa prindeti cu o scobitoare,eu l-am lasat asa si nu s-a întâmplat sa curga untul afara.
Ouale le-am batut cu putina sare.
Am dat fiecare bucata de carne prin faina,având grija sa acopar toata carnea,astfel oul va adera mai usor.


Am dat apoi carnea prin ou si prin pesmet.


La fel si cu pesmetul se acopera foarte bine toata suprafata.


Am încins uleiul în tigaie si am pus carnea mai întâi astfel încât taietura sa fie deasupra si sa nu se scurga untul.



Am prajit câteva minute pe fiecare parte,apoi le-am transferat într-o tava cu hârtie de copt ,am presarat cascaval si le-am lasat la cuptor 20 de minute.


Le-am scos pe servetel absorbant.


Le-am servit calde ,cu piure de cartofi si salata de sfecla.


Poftă bună !!!!

4 comentarii: