O reţetă pe cât
de gustoasă pe atât de simplă.
Mie,personal îmi
place foarte mult pieptul de pui,iar pregătit în felul acesta,are o textură
minunată.Crusta crocantă este completată minunat de carnea fragedă,bine făcută
,îmbibată de aromele untului topit în interior.
După denumire se
pare că acest preparat aparţine bucătăriei ucrainiene,dar se pare că a fost
pregătită prima oară la
Moscova în secolul XX.
Analizând mai
multe variante de reţete,am văzut ca unele se rezuma la a-l prăji doar în
tigaie,uneori chiar s-a bătut pieptul de pui pentru a se prăji mai uşor.
Eu am preferat să
las bucăţile de pui aşa mai groase şi să-l pun puţin şi la cuptor.
Astfel untul va
avea timp sa pătrunda carnea frăgezind-o.
Pentru a aroma
untul puteţi sa folosiţi ierburi si arome care vă sunt pe plac în combinaţie cu
carnea de pui.
Este un preparat
gustos şi foarte consistent.Noi l-am însoţit de un piure de cartofi şi salata
de sfeclă roşie cu hrean,proaspăt pregătită.
Ingrediente:
3 jumataţi piept
de pui fara os
Pudra de usturoi
sau 2 căţei de usturoi pisaţi
Sare,piper
Marar verde
Condiment
Barbeque de pui
2 oua
5-6 linguri faina
5-6 linguri
pesmet
Cascaval
Ulei pentru
prajit
Mod de preparare:
Untul l-am
amestecat cu condimentele si mararul verde tocat,l-am pus într-o folie
alimentara,l-am facut rulou si l-am lasat la frigider sa se întareasca.
In fiecare bucata
de piept de pui am facut câte un „buzunar”,în el vom pune untul,deci vom face
taietura mai sus de linia mediana a bucatii de pui,pentru ca untul sa nu se
scurga în tigaie la prajit.
Vom avea grija si
sa nu strapungem carnea pe partea opusa.
Pare complicat
dar se vede din poza ca nu este chiar asa.
Am condimentat si
carnea de pui.
Untul pregatit
l-am împartit în trei si am pus o bucata în fiecare buzunar format.
Daca
doriti,puteti sa prindeti cu o scobitoare,eu l-am lasat asa si nu s-a întâmplat
sa curga untul afara.
Ouale le-am batut
cu putina sare.
Am dat fiecare
bucata de carne prin faina,având grija sa acopar toata carnea,astfel oul va
adera mai usor.
Am dat apoi
carnea prin ou si prin pesmet.
La fel si cu
pesmetul se acopera foarte bine toata suprafata.
Am încins uleiul
în tigaie si am pus carnea mai întâi astfel încât taietura sa fie deasupra si
sa nu se scurga untul.
Am prajit câteva
minute pe fiecare parte,apoi le-am transferat într-o tava cu hârtie de copt ,am
presarat cascaval si le-am lasat la cuptor 20 de minute.
Le-am scos pe
servetel absorbant.
Le-am servit
calde ,cu piure de cartofi si salata de sfecla.
Poftă bună !!!!
Cred ca sunt o bunatate ! >:D<
RăspundețiȘtergereAsa este Geta.mai ales ca mie imi place mult carnea de pui.
ȘtergereUn mare like!!! Imi place mult!
RăspundețiȘtergereMultumesc cristina.Ti-o recomand cu drag.
Ștergere