Nu e prea multă vreme de când îmi
era cam teamă să pregătesc lasagna.Mă gândeam că nu se vor fierbe foile,că e
prea complicat.Asta a fost până mi-am făcut curaj şi acum o pregătesc de câte
ori am ocazia.
Cel mai mult mă mulţumesc complimentele celor care au gustat şi mi-au spus
sa nu uit să-i invit când mai fac.
Eu nu fierb foile în prealabil dar vă asigur că se gătesc perfect
aşa,condiţia esenţială este să fie suficient sos.
Eu am folosit acum un amestec de carne de porc şi viţel dar le-am pregătit
şi cu carne de pui.
Pentru a prepara bunaciunea avem
nevoie de:
250 gr foi lasagne nefierte
Mai avem nevoie pentru cele doua
sosuri:
Pentru sosul bechamel:
800 ml lapte
3 linguri faina
Sare,nucsoara,piper alb
Pentru sosul de carne:
500 ml suc de rosii
O ceapa uscata rosie
Un morcov
3 catei de usturoi
Ulei de masline
Busuioc
Sare,piper
Mai avem nevoie de 300 gr mozarella si 200 gr cascaval.
Este bine sa incepem cu prepararea
sosului de carne,va dura ceva mai mult.
Am tocat carnea si am
condimentat-o.Am curatat morcovul si l-am dat pe razatoare.Ceapa curatata am
taiat-o marunt.
Intr-o tigaie am pus cam
trei linguri ulei de masline si am pus ceapa împreuna cu morcovii sa se
prajeasca.Cand s-au înmuiat ,am adaugat boiaua si carnea,am lasat-o sa se
prajeasca si ea putin.
Am pus apa cât sa acopere carnea,am mai condimentat cât a fost necesar si
am lasat sa fiarba la foc mic.Când a fost fiarta de jumatate,am adaugat
usturoiul pisat si sucul de rosii.
Am pus si busuiocul.
Am preparat apoi sosul Bechamel.
Intr-o cratita am pus untul
sa se topeasca,am pus faina si am mai lasat pe foc cca doua minute,am amestecat
pentru a nu se lega de cratita.Am luat cratita de pe foc si am pus laptele
rece,am amestecat de data aceasta cu un tel,pentru a nu se face cocoloase.Am
pus vasul din nou pe foc dupa ce am adaugat sare,piper alb si putina
nucsoara.Am amestecat cu telul si am lasat sa fiarba pana cand sosul a capatat
consistenta dorita.Nu e nevoie sa fie foarte gros,foile de lasagne se vor
înmuia mai usor.
Intr-un vas ceramic,am asezat
un strat de sos bechamel,apoi un strat de foi de lasagne,sos de carne,sos
bechamel, mozarella si cascaval razuit,apoi iar foi de lasagne ,sos si …tot la
fel.Eu am avut patru randuri de foi cu sos între ele.Deasupra am pus sos de
carne,sos bechamel ,mozarella si cascaval razuit.
Am pus vasul la cuptor pentru
30 de minute,a fost suficient ca foile de lasagne sa fie moi si sa se
rumeneasca frumos deasupra.
Cam asta a fost
….făcut,mâncat,plăcut mult.
Poftă bună !!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu