Un tort nu prea sofisticat dar în care am folosit ingrediente care mie-mi sunt tare pe plac şi care i-a plăcut şi sărbătoritului.
Un pandişpan
pufos,pe care de data aceasta l-am însiropat,cremă ganache de ciocolată albă
combinată cu cremă mascarpone şi lămâie dar şi cu zmeură,îmbrăcat la exterior
în cremă de ciocolată.
Cred că în această perioadă am profitat
la maxim de zmeură,s-a găsit din plin la piaţă chiar dacă preţul este cam
piperat.
Ingrediente:
Blat pandişpan (tava cu diametrul 20 cm ):
5 oua
Sare
Sirop:
4 linguri zahar
100 ml apa
Zeama de lamâie
Crema ganache de ciocolata alba:
175 ml frisca
lichida
Zeama de la o
lamâie
Vanilie
Coaja de lamâie
Zmeura
Crema de ciocolata decor:
350 ml frisca
lichida
Am mai folosit 50 g ciocolata pentru
inimioara decor si bomboane decor.
Am tapetat forma
de tort cu hârtie de copt.
Blatul se
pregateste foarte usor.
Am mixat ,la
viteza maxima,ouale întregi cu zaharul si un praf de sare pâna când si-au
triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme în spuma de ou.
Cam 20-25 de
minute dureaza aceasta operatiune,deci avem nevoie de un mixer bun si putina
rabdare.
Am adaugat faina
amestecata cu praful de copt,încorporând-o usor cu ajutorul unui tel,în doua
reprize.
Intre timp am
preîncalzit cuptorul la 180 de grade.
Dupa ce am pus
compozitia în tava,am nivelat si am batut putin tava de masa pentru a se aseza
mai bine.
Am pus tava la
cuptor pentru 30-35 de minute.
Se verifica cu o
scobitoare,când aceasta iese curata din blat,putem sa oprim focul.
Am lasat blatul
sa se raceasca in cuptor.
Pentru sirop,am
fiert ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de ciocolata alba,am încalzit frisca pâna la
punctul de fierbere,am luat vasul de pe foc,apoi am pus ciocolata rupta bucati
si am amestecat cu un tel pâna ce aceasta s-a topit.
Am pus vasul la
congelator pâna s-a întarit.
Daca aveti mai
mult timp la dispozitie puteti s-o lasati la frigider peste noapte.
Când ciocolata
s-a întarit,am mixat pâna am obtinut o crema pufoasa,am adaugat crema
mascarpone si zeama de lamâie.
Am lasat crema la
frigider pâna la asamblare.
Pentru crema de
ciocolata cu care am îmbracat tortul,am
pus frisca si ciocolata bucati,pe baie de aburi pâna ce ciocolata s-a topit.
Am taiat blatul
de tort pe orizontala,obtinând trei blaturi.
Am însiropat
blaturile.
Am îmbracat apoi
tortul cu crema de ciocolata si am decorat cu bilute de ciocolata.
Un deliciu total!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi .Pupici
ȘtergereCe mult imi place cum l-ai ornat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Ancuta.L-am ornat la repezeala.Sarbatoritul nu a fost pretentios la aspect :))))Pupici
ȘtergereO minune de tort, brava! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Pupici
RăspundețiȘtergere