Cred că această
reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci
am preluat reţeta Laviniei,mulţumesc draga mea.Pentru umplutură am preferat să
fac o cremă cu nucă,mi s-a părut mai potrivită,Având în vedere ca am doar forme
individuale pentru nuci,a fost un procedeu destul de migălos,mai ales că în
aceste forme aluatul a crescut şi a trebuit sa le scobesc cât încă erau calde.
Pentru cojile de nuci avem nevoie de:
2 oua
12 linguri ulei
10 linguri lapte
1 plic amoniac
pentru prajituri+zeama de lamâie
Sare
vanilie
Aproximativ 600 g faina
Pentru crema avem nevoie de:
3 linguri zahar
pudra
4 linguri nuca
macinata
2 linguri gem de
prune
Pesmet din cojile
de nuci(ce am scobit sau care s-au rupt)
O lingurita rom
Mod de preparare:
Pentru cojile de
nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de
ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina.
Am adaugat faina
pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat.
Am pus aluatul la
frigider o ora.
Dupa o ora,am
taiat aluatul fâsii si am facut bilute pe care le-am pus în formele
individuale,treaba tare migaloasa.
Le-am pus la
cuptor la 180 de grade 10-15 minute.
Le-am scos si asa
fierbinti le-am scobit mijlocul pentru a vaea loc pentru crema.
Pentru crema am
mixat untul cu zaharul,apoi am pus restul ingredientelor.
Am umplut nucile
si le-am lipit câte doua.
Le-am lasat pâna
a doua zi sa se fragezeasca,apoi le-am pudrat cu zahar.
S-aveţi poftă
!!!!
Tare mi-e dor de nucile astea, nu am mai mancat din copilarie; dar pana gasesc forme nu am decat sa-mi pun pofta in cui si sa salivez la nucile tale :)
RăspundețiȘtergereSimona,eu am luat forme individuale,se cam gasesc peste tot.Treaba e cam migaloasa,dar nu le pregatim prea des,asa ca merita.
ȘtergereSi pe mine ma trimit cu gandul la sarbatori nucile, poate pentru ca in copilarie de obicei erau pregatite in perioada aceasta. Chiar ma gandeam acum cateva zile cand am vazut intr-un magazin rusesc o forma de nuci. Ah, si tin sa-ti spun ca imi place aici la tine. Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Diana,pentru vizita si pentru aprecieri.
ȘtergereAs vrea sa am timp sa ma ocup de blog si sa-l fac mai primitor,din pacate nu e dupa cum vrem.