De data aceasta
am preferat să folosesc o cremă de lamâie pentru a-i accentua gustul
răcoros.Chiar dacă am folosit o tavă de 38x25 cm,am avut un strat generos de
glazură deasupra.
Ingrediente:
Pentru blat:
9 oua
9 linguri zahar
Un plic si
jumatate Crema Ole cu ciocolata
3 linguri ulei
sare
Pentru crema:
500 ml smântâna
pentru frisca
300 ml lapte
2 plicuri crema
de lamâie Dr.Oetker
Pentru glazura:
Mod de
preparare:
Am separat
galbenusurile de albusuri.
Albusurile le-am
batut spuma cu un praf de sare si am adaugat zaharul câte o lingura.
Am pus si cele 3
linguri de ulei,amestecând cu un tel.
Am pus si cele 9
galbenusuri,iar la final crema de ciocolata(in varianta noua,crema avea
bucatele de ciocolata prin ea).
Am pus compozitia
în tava tapetata cu hârtie de copt si am copt blatul 25 de minute la 180 de
grade.
Am lasat blatul
sa se raceasca.
Pentru crema am
amestecat ingredientele si le-am mixat la viteza maxima.
Am pus crema pe
blatul racit si al lasat la frigider cât am pregatit glazura.
Ciocolata rupta
bucati am pus-o împreuna cu untul pe baie de aburi sau puteti s-o puneti la foc
mic.
Dupa ce ciocolata
s-a topit,am lasat-o la frigider pâna s-a îngrosat,apoi am pus-o peste
prajitura.
Stratul de
ciocolata fiind gros,va trebui s-o lasati la temperatura camerei înainte de a o
felia,altfel glazura va crapa.
Poftă bună !!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu