Am cam încercat
în ultima vreme sa gatesc doar cât era nevoie,dar mai ales promisesem sa nu mai
fac deserturi.Totusi ma cam bântuiau niste briose rosii cu un moţ de
crema.Crema care,de data asta musai era sa fie de portocale,pentru ca aveam
niste portocale care se cereau „combinate”.
N-au iesit ele prea „red”,la final mi-am
dat seama ce ar trebui sa modific pentru a obtine acest rezultat,dar cu
siguranta au fost …divine şi de_vina pentru ca nu m-am putut abtine.
Ingrediente cupcakes:
250 gr faina
120 gr unt
200 gr zahar
2 oua
200 ml iaurt 10%
grasime
2 plicuri zahar
vanilat
1 plic praf de
copt
O lingurita
bicarbonat
0 lingurita otet
Sare
2 linguri
colorant alimentar rosu
Ingrediente crema portocale:
300 ml suc
proaspat de portocale (de la 4 portocale)
2 linguri zahar
tos
250 gr crema
mascarpone
2 linguri zahar
pudra
2 linguri amidon
alimentar
Pregatim mai intai cupcakes-urile.
Intr-un bol amestecam ingredientele
uscate,faina,praful de copt,sarea si cacaoa.
Iaurtul il
amestecam cu colorantul alimentar.Dupa cum spuneam,mi-am dat seama ca daca se
amesteca colorantul în iaurt nu pot obtine „never” o culoare prea rosie.Data
viitoare am sa pun colorantul în crema de unt.Se coloreaza mult mai bine.
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat
pana cand se face spuma.Adaugam un ou si mixam în continuare.Apoi o lingura din
amestecul de ingrediente uscate.Punem si
cel de-al doilea ou si iarasi o lingura din amestecul de faina.Bicarbonatul îl
„stingem” cu putin oţet si îl punem peste crema de unt.
In etapa urmatoare începem sa încorporam
iaurtul alternând cu amestecul de ingrediente uscate.Terminam cu faina.
Preincalzim cuptorul.Intr-o tava de
briose punem forme de hârtie pentru briose si punem în fiecare cam câte o
lingura plina din compozitie.Cam pâna la jumatatea formei este suficient,ele
vor si creste la copt.
Punem la cuptor pentru 25 de minute,dar
puteti sa verificati cu scobitoarea.Cand aceasta iese curata,sunt gata.Le mai
lasam în cuptor cu usa întredeschisa pâna se racesc.
Din aceasta
compozitie mi-au iesit 18 bucati.
Crema
de portocale:
Se stoarce sucul de portocale.Eu am
folosit 4 portocale,au fost foarte dulci si zemoase.Am obtinut 300 ml de suc.
Se înmoaie cele
doua linguri de amidon cu putin suc.Restul sucului se amesteca cu doua linguri
de zahar si se pune sa fiarba.Cand fierbe se pune amidonul si se amesteca
energic cu telul.Cand s-a ingrosat amestecul se ia vasul de pe foc si se lasa sa
se raceasca.
Se mixeaza crema mascarpone cu cele
doua linguri de zahar pudra.Se adauga cate putin crema-budinca de portocale.Se
obtine o crema fina,aromata si cu o culoare superba.
Se lasa crema
putin la frigider,apoi se orneaza cupcakes-urile.
Se servesc cu ….pofta !!!!
Servesc si eu atunci :))) Delicioase! si uite ca e deja 10 seara :P Te pupacesc, Dia!
RăspundețiȘtergereAsa-i Laura ca nu ma dezmint? :))))) Pupici
Ștergere