Un chec foarte
simplu,mai dens dar foarte însiropat.L-am mai încercat cu lamâie şi am zis să-l încerc şi cu
portocale.
Ca să fiu
sinceră,cred că a fost mai bun cu lamâie.Dar asta pentru că nu am ţinut cont că
portocalele sunt mai dulci şi nu au nevoie de atâta zahar.Data viitoare nu voi
mai adauga decât maxim o lingura de zahar în sirop.
Poate chiar şi la
chec aş încerca mai puţin zahăr.
Ingrediente chec:
4 oua
1 plic praf de
copt (10g)
Sare
Coaja de
portocala
Vanilie
Ingrediente sirop:
100 ml apa
Sucul de la o portocala si jumatate de lamâie
Untul l-am lasat
la temperatura camerei.
Am mixat untul cu
zaharul pâna când zaharul s-a topit.
Am adaugat apoi
câte un ou,pe rând ,mixnd bine dupa fiecare.
Am pus apoi faina
amestecata cu sarea si praful de copt.
Faina am
încorporat-o ajutându-ma de o paleta.
Am pus vanilia si
coaja de portocala.
Am uns o tava de
chec cu unt si am presarat faina ,apoi am pus compozitia de chec în ea.
Am pus tava la
cuptor la 180 de grade aproximativ 45 de minute.
Se verifica cu o
scobitoare când este copt.
Intre timp am
fiert siropul.Acesta trebuie sa fie caldut când checul este gata.
Am scos
checul,l-am intepat cu un bat de frigaruie si am turnat siropul peste el cât
înca este fierbinte.
Checul se va
îmbiba foarte bine,iar dupa ce se va raci,va ramâne însiropat exact atât cât
trebuie.
Se scoate din
tava dupa ce se raceste.
Eu l-am scos cam
greu din tava,dar am reusit pâna la urma.
Se poate pune
deasupra o glazura din zahar si zeama de lamâie dar mie mi s-a parut suficient
asa simplu cum a fost.
Poftă bună !!!!
Ce culoare frumoasa are! Cu aroma de portocale nu poate fi decat perfect!
RăspundețiȘtergereMeri,noua ne-ar fi placut cu mai putin zahar.
ȘtergereNu am tinut cont ca portocalele sunt foarte dulci in perioada asta. Pupici
una din cele mai aromate prajituri! P.S. imi place tare mult tema asta a blogului tau!
RăspundețiȘtergereMultumesc Diana.Asa este,vreau sa profit de gustul portocalelor.Nu intotdeauna sunt asa gustoase. Pupici
ȘtergereAm venit! Am adus si cafea. :) :-*
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina.Eu nu prea mai beau cafea dar numai bine stam de vorba.Pupici
Ștergere