Nişte minunăţii pufoase pe care le-am
văzut la prietena mea Luminiţa (Meryem Sunar),prietenă care are mâini de aur
când vine vorba despre aluaturi.
Recunosc că eu nu
am cine stie ce pricepere la aluaturi.
Mi-au plăcut
foarte mult aceste cornuri,dar cred că dacă aş fi folosit drojdie proaspătă în
loc de cea uscată,rezultatul ar fi fost mult mai bun.
Nu mi-a plăcut
cum a dospit aluatul.
Fiind cornuri
sărate,am folosit brânză telemea,brânză care se pune în aluat,nu ca şi
umplutură.
Aceste cornuri,au
si un mod foarte aparte de rulare,o să vedeţi şi în poze.
Nu vă mai ţin de
vorbă,mai bine vă spun cum le-am făcut.
Ingrediente:
200 ml lapte calduţ
100 ml apa
minerala
110 ml ulei
1 ou
7g drojdie uscata
(1 plic)
1 lingura zahar
1,5 lingurite
sare
Marar verde
Pentru uns:
Galbenus de ou +
lapte
Optional,susan ,mac sau sare pentru presarat
deasupra
Mod de preparare:
Toate
ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,mai putin laptele pe care
îl încalzim putin.
Brânza am dat-o
pe razatoare si am amestecat-o cu mararul verde tocat marunt.
Puteti si sa
zdrobiti branza cu o furculita.
Am amestecat
faina ,sarea,zaharul si drojdia uscata.
Pentru început
puteti sa puneti doar 500 g
faina si veti adauga restul în functie de câta se cere.
In reteta era
„faina cât cuprinde”,eu am masurat si am avut nevoie de 700g.
Daca folositi
drojdie proaspata (aproximativ 25 de grame),faceti o maia din drojdie
,zahar,lapte caldut si putina faina si dupa ce a dospit o încorporati în faina.
Peste amestecul
de ingrediente uscate,am adaugat oul,laptele caldut,apa minerala si jumatate
cantitatea de ulei.
Am omogenizat
ingredientele dupa care am adaugat brânza telemea.
Apoi am adaugat restul uleiului si faina pâna am obtinut un
aluat omogen care nu se mai lipea de mâna.
Totusi nu trebuie
sa fie un aluat prea tare.
Am acoperit vasul
cu un prosop curat si l-am lasat la dospit în loc caldut pâna si-a dublat
volumul.
L-am framântat
apoi putin,dar nu prea mult,apoi am
format bile de marimea unui ou mai mare.
Am întins fiecare
bila în forma de cerc,am facut o crestatura si apoi l-am rulat dupa cum se vede
în poza.
Le-am asezat în
tava,le-am acoperit si le-am mai lasat sa dospeasca 10-15 minute.
Le-am uns cu
galbenusul amestecat cu lapte si pe câteva am presarat sare.
Le-am pus la
cuptor pentru 30-35 de minute.
In primele 20 de
minute am reglat temperatura la 200 de grade,iar apoi am redus la 180 de grade.
Cele ce au ramas
pentru a doua zi,le-am încalzit putin si au fost ca si când le-am scos din
cuptor.
S-aveţi poftă
!!!!
Ce bun mi-ar fi un corn de-al tau acum la cafea! Tare fain se vede textura!
RăspundețiȘtergereCu drag te-as servi Meri.
ȘtergereFoarte bune sunt.Drojdia mi-a facut ceva probleme dar cu siguranta am sa le refac.
Pupici
Ce bunaciuni de bunaciuni! Eu mor dupa saraturi, iar astea sunt perfecte! Big like! O zi frumoasa, te pup!
RăspundețiȘtergereSa stii Laura ca sunt foarte gustoase.Merita incercate.Pupici
ȘtergereHai, ca arata super, nu mai fi necajita. Sa le ıncerci neaparat şi unse cu pasta de masline. Ai vazut pe feis ,la mine,dar sa le ıntinzi mai grosute şi stratul de pasta sa fie cıt mai subtire. Eu am exagerat şi cu ıntinsul şi cu pasta şi n-au mai crescut aşa de frumos, parca. Le refac şi eu cıt de curınd. Pozele-s superbe şi ai potrivit perfect cornurile cu farfuria şi ulcica aia cu iaurt.
RăspundețiȘtergereMultumesc Luminita.Mie nu-mi plac maslinele,asa ca nu mi-a trecut prin cap ce altceva as putea pune.Poate niste sunca.
ȘtergereLa gust au fost foarte bune,intentionez si eu sa le refac.
Pupici.
Am venit dupa miros. :) Arata grozav!
RăspundețiȘtergereSi eu am avut probleme cu grojdia uscata si am zis ca nu mai folosesc. :))
Alina,eu am folosit drijdie uscata si la briose si au crescut precum Fat Frumos.
ȘtergereIeri am folosit drojdie proaspata si aluatul nu a vrut sa creasca nicidecum,se poate si pentru ca ma grabeam ca era tarziu.
Foarte mult mi-au placut cornurile astea,mai ales ca sunt sarate,nu dulci.
Pupici
Mai ai un corn si pentru mine? Tare-mi plac cu branza :*
RăspundețiȘtergereChiar sunt foarte bune cornurile astea.
ȘtergereSi mie-mi plac sarate mai mult decat dulci.
Pupici
Interesante.Am sa le incerc si eu.Te rog sa explici mai bine modul de infasurare.Din poza nu am inteles mare lucru.Care e faza cu taietura aia?Merci anticipat pentru raspuns.Vio
ȘtergereVioleta,imi cer scuze ca nu am putut sa fac poze mai clare din timpul prepararii.
ȘtergereSe intinde foaia sub forma unui cerc,se face o crestatura pe jumatate diametrul(asa cum se vede in poza) si incepand de la acea crestatura se infasoara ca si un cornet.
Sa stii insa ca nu este foarte important modul acesta de infasurare,poti sa le dai si alta forma.
Mie mi-a placut cand am vazut la prietena mea.
Multumesc de vizita si aprecieri.