Pages - Menu

joi, 5 februarie 2015

Tocăniţă de viţel



Intotdeauna am avut emoţii când a trebuit să gătesc carne de viţel,pentru că nu ştiam dacă carnea se va fierbe suficient sau nu.De data asta a fost foarte bună.Măcar atât după câte lacrimi am vărsat.


Ingrediente:
  • 600 gr carne de viţel
  • 3 buc ceapa uscata alba si rosie
  • 4 morcovi
  • O radacina de patrunjel
  • Ciuperci din conserva
  • Un ardei gras rosu
  • 2 catei de usturoi
  • ghimbir
  • Sos de soia
  • Sos dulce acrisor
  • sare,piper,boia dulce de ardei
  • 100 ml suc de rosii
  • ulei de masline
  • Zeama de lamâie
  • O frunza de telina
  • Patrunjel verde
Taiem carnea bucati,o condimentam,punem o lingura ulei de masline,doi catei de usturoi zdrobiti,putin ghimbir razuit,zeama de lamâie,putin sos de soia si sos dulce acrisor.Amestecam  si punem vasul la frigider cam o ora.

 Curatam ceapa si o taiem marunt (Doamne ce-am mai plâns,mi-am adus aminte de toate cele).Dupa ce am terminat cu plânsul si ne-am spalat ochisorii curatam si morcovii si patrunjelul, si-i taiem rondele sau fideluta.

 Intr-o cratita punem putin ulei si punem legumele sa se prajeasca.Cand ceapa a devenit sticloasa,punem si carnea în cratita si mai prajim putin.Adaugam apoi boiaua de ardei si punem apa.Avem grija sa punem suficienta apa,cat sa nu fie nevoie sa mai completam pana cand carnea va fi fiarta,tinând cont si de faptul ca,carnea de vitel fierbe mai greu.

 Punem un capac si lasam sa fiarba pâna când carnea va fi fiarta.Inspre final adaugam ciupercile, putin suc de rosii(eu am folosit din cel facut în casa) si verdeata.

 Pentru carnea de viţel imi place sa folosesc multa ceapa si morcovi,astfel sosul este foarte dulce si gustos.

 Gata,ca s-a fiert si carnea pâna am scris eu atâta reteta.
 Am servit cu garnitura simpla de orez si muraturi asortate.



Poftă bună !!!!

11 comentarii: