Un tort potrivit pentru că încă
este luna lui Mărţişor. Aşa am ales să sărbătorim ziua de 8 Martie,cu un tort
delicat,roşu,cu o textură fină precum catifeaua şi plin de iubire.
La mulţi ani
mamei mele,surorilor şi nepoatelor mele precum şi tuturor femeilor.
Foarte gustos
este acest tort,cu blat umed şi aromat şi crema fina de brânză.
Mi-ar fi plăcut
ca să fie un roşu mai intens,dar nu am vrut să folosesc prea mult colorant.
Am încercat şi cu
suc de sfeclă roşie,dar nici atunci culoarea nu a fost prea intensă.
Era şi timpul să
folosesc coloranţii primiţi în dar de la o prietenă dragă.
Reţeta este
foarte simplă aşa că nu ezitaţi s-o încercaţi.
Ingrediente blat(pentru 2 tavi cu diametrul de 20 cm ):
2 oua
125 ml ulei
2 lingurite praf
de copt
1 lingurita
bicarbonat
Zeama de lamâie
Vanilie
Câteva picaturi
colorant alimentar roşu
½ lingurita sare
Ingrediente crema brânza:
2 linguri zahar
pudra
1 lingura zahar
pudra
Zeama de lamâie
Am tapetat doua
forme de tort cu inel detasabil cu hârtie de copt.
Am folosit doua
tavi pentru a coace doua blaturi în acelasi timp.Astfel am taiat fiecare blat
în doua.
Fiind un blat
destul de sfarâmicios,ar fi destul de greu de feliat daca am face un singur
blat.
Faina am
amestecat-o într-un bol cu praful de copt si sarea.
In alt vas am
amestecat smântâna cu cacaoa,vanilia si colorantul.
Separat am pus si
iaurtul,iar bicarbonatul stins cu zeama de lamâie l-am amestecat în iaurt.
Untul moale l-am
mixat cu uleiul si zaharul pâna când zaharul s-a topit.
Peste crema de
unt am adaugat ouale pe rând,mixând bine dupa fiecare.
Dupa ce ouale au
fost încorporate,am pus smântâna cu colorantul.
La final am
încorporat în câteva reprize faina si iaurtul,începând si sfârsind cu faina.
Am împartit
compozitia în cele doua tavi si am pus la cuptor pentru 40 de minute.
Primele 20 de
minute am lasat temperatura la 200 de grade,apoi am redus la 180 de grade.
Este util sa
verificati cu scobitoarea când este copt blatul,daca-l lasati prea mult el se
va usca prea tare.
Am lasat
blaturile sa se raceasca,dupa care le-am pus în frigider pentru a se taia mai
usor.
Cât timp s-au
racit blaturile,am preparat crema.
Gelatina am
hidratat-o cu putina apa rece.
Am mixat smântâna
cu o lingura de zahar pudra.
Daca e nevoie
puteti adauga întaritor de frisca.
Crema Mascarpone
am mixat-o cu cele 2 linguri de zahar pudra.
Am încalzit
gelatina în cuptorul cu microunde(Mare atentie,NU se fierbe!!! ) si am pus-o
peste mascarpone,apoi ampus zeama de lamâie si am încorporat frisca.
Am taiat cele
doua blaturi în doua,obtinând astfel 4 blaturi.
Firmiturile
cazute nu le aruncati pentru ca puteti orna cu ele tortul.Eu chiar am mai facut
firmituri ca sa fie suficiente.
Am pus crema pe
fiecare blat,am îmbracat cu crema si în
exterior,apoi am presarat firmituri de blat.
L-am lasat la
frigider peste noapte.
S-aveţi pofta!!!
Dia, asa frumos si apetisant ce a iesit! Sunt convinsa ca v-a incantat acest rasfat dulce! La multi ani, cu sanatate! Imbratiseaza strans si pe mama! Va pupam!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult draga mea.Da,mi-a placut ce a iesit.
ȘtergereSanatate multa si voua si mamei tale.Te sarut cu drag
Cate e de frumos!!! <3 La multi ani cu sanatate! :-*
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina.
ȘtergereLa multi ani cu sanatate si tie.Pupici
Ce culoare frumoasa are!
RăspundețiȘtergereLa multi ani fetelor!
Multumesc mult Tania.
ȘtergereMi-ar fi placut o culoare si mai intensa dar nu am vrut sa folosesc prea mult colorant.
La multi ani si tie.
Dia, iar ne incanti cu un tort deosebit!
RăspundețiȘtergereLa multi ani tie si mamei tale!
La multi ani Meri,un gand bun si sanatate si mamei tale.
ȘtergereE un tort simplu dar foarte gustos.
Frumos tort, adevarat Red Velvet :) Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona.Pupici
ȘtergereMinunat arata!!! Ca tot ceea ce-ti iese din manute :)
RăspundețiȘtergereTe pup iubita!
Multumesc iubita .Pupici
Ștergere