Pages - Menu

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Ouă vopsite în mod tradiţional



Pentru că se apropie Sărbătorile Pascale,o sărbatoare care-mi este foarte dragă,am să vă prezint modul în care vopsim noi ouăle.
Cu foarte mici exceptii,acesta este modul în care vopsim ouăle de Paşte.Mi se pare o metoda mai naturală şi puţin mai "altfel" .Cred că şi lor le place ,de aceea stau aşa mândre în coşercuţa cu bunătăţi.




Pentru aceasta operaţiune avem nevoie de:

·  oua
·  coji de ceapa,de preferinta de la ceapa rosie  atât cât sa acopere bine ouale
O lingura otet
·  frunze de diferite forme
·  un dres lycra ....hi hi hi,un ingredient indispensabil
·  putina slaninuta pentru luciu

·  evident si apa


Vom proceda în felul urmator:


De preferat este sa se foloseasca oua cu coaja alba,desi este stiut ca acestea au coaja mai subtire.
Ouale se degreseaza  bine.Frunzele culese pentru aceasta operatiune trebuie sa aiba o forma cat mai placuta,deoarece modelul va ramane imprimat pe ou.
Ar fi bine sa pastrati si un dres lycra mai uzat,pentru a fi folosit la aceasta operatiune.In caz contrar va fi musai sa sacrificati unul nou,însa nu-i recomandat.
Frunzele se pun în apa rece pentru a se lipi mai bine de ou.Se pune frunza(se pot pune chiar doua) pe ou,se înfasoara într-o bucatica de ciorap ,cât mai strâns si se leaga la capete cu aţa.



Intr-o oala se pun cojile de ceapa ,apa si otetul..Se aseaza ouale,se acopera cu cojile de ceapa si se pun la fiert la foc mic,avand grija sa nu crape.Lasam sa fiarba atât cât consideram ca trebuie pentru ca oul sa fie fiert suficient.
Cât sunt înca calde, se scot pe o hârtie si se îndeparteaza "imbracamintea".
Pentru luciu se dau cu putina slaninuta.


Sper ca vor fi pe placul vostru.








Sărbători cu bucurie!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu