De multă vreme vroiam să pregătesc pate în casă pentru că îmi place foarte
mult dar evit să cumpăr din comerţ.
Si cum am pregătit şi o pâinică cu cartofi foarte bună,s-a potrivit de
minune.Dar nu puteau lipsi nici roşiile şi ceapa verde.
Este o reţetă foarte simplă.Eu am adaptat-o gusturilor mele.
Ingrediente:
1 morcov
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita cimbru uscat
100 ml apa
2 linguri de unt topit pentru sigilare
Mod de preparare:
Ficatul de pui l-am spalat si curatat de pielite.
Ceapa curatata am taiat-o cubulete.
Morcovul curatat l-am dat pe razatoare.
Intr-o tigaie antiaderenta am pus 80 g unt,ceapa si morcovul,putina sare si am
acoperit tigaia cu capac.
Am lasat 10 minute pâna când s-a înmuiat ceapa,apoi am pus si ficaţeii de
pui.
Am pus sare,piper,nucsoara si cimbru.
Nu puneti foarte mult,veti mai adauga la final daca este cazul.
Am lasat sa se prajeasca putin si ficatul,am pus cam 100 ml apa,am acoperit
iarasi tigaia si am mai lasat pâna a scazut apa si ficaţeii au fost facuţi.
Am lasat sa se racoreasca putin,apoi am dat amestecul prin masina de tocat
carne,folosind sita cu ochiuri mici.
Am mixat restul de 150 g
unt,apoi am adaugat câte o lingura de pasta de ficat,mixând dupa fiecare.
Am pus pateul în borcane (unul de 320 ml si unul de 270 ml) ,am topit unt
si am pus deasupra ca sa nu se usuce la suprafata.
Am acoperit cu capace si l-am pus la frigider.
Nu cred ca va sta prea mult acolo,deci nu pot sa va spun cât se pastreaza.
Poftă bună !!!
Tare bun si sanatos!
RăspundețiȘtergereEu nu mai cumpar de ani buni din comert, cand am pofta imi prepar singura in diverse moduri.
Te pup!
Multumesc Meri.
ȘtergereCred ca eu nu fac des pentru ca nu consumam atat de mult.
Ma gandesc sa fac portii mai mici.
Pupici
Asa bunatate te lasa fara cuvinte si fara saliva. :X
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Alina.Te pup
ȘtergereAm facut si eu acum ceva timp.. dar a iesit un pic cam sec. Trebuie sa incerc neaparat si reteta ta! Pupici
RăspundețiȘtergereSim0,mie mi-a placut asa cu unt,doar ca trebuie scos din frigider si lasat putin ca sa se intinda mai usor pe paine.
ȘtergerePoti sa lasi mai mult lichid in tigaie si atunci nu va fi sec.
Te pupacesc