Un tort pe care l-am făcut cu multă dragoste,pentru o fetiţă tare draga
mie,care a împlinit 4 anişori.
„La multi ani Raisa!!!!”
Am vrut să fac un tort care să i se potrivească,pentru că e un copil foarte
vesel.M-a inspirat foarte mult o fotografie în care era vopsită cu toate
culorile.Pentru mine acea poză
reprezenta toată bucuria copilariei.
Din motive de oboseală,lumină şi grabă ,fotografiile mele nu sunt deloc
reuşite,noroc că am „împrumutat” o fotografie frumoasă cu sărbătorita şi
tortul,fotografie făcută de părinţii fetiţei.
Blat de tort (tava cu diametrul
de 28 cm ):
7 oua
Un praf de sare
Blat de tort (tava cu diametrul
de 20 cm ):
5 oua
Un praf de sare
Jeleu/piure de zmeura(l-am
folosit la cele doua creme):
3 linguri zahar
2 linguri amidon alimentar
3 linguri sirop de zmeura
Mousse de zmeura:
Jumatate din cantitatea de jeleu de zmeura
300 ml frisca lichida îndulcita
3 foi gelatina=5g
Crema de zmeura cu mascarpone:
Jumatate din cantitatea de jeleu de zmeura
2 linguri zahar pudra
200 ml frisca lichida
Sirop:
3 linguri zahar
Zeama de la jumatate de lamâie
200 ml apa rece
Pentru decor:
300 ml smântâna pentru frisca 30% grasime
1 lingura zahar
Colorant alimentar diverse culori
Floricele,buburuze,ornamente colorate si betisoare de ciocolata
Daca aveti timp,este bine sa preparati blatul si jeleul/piureul de zmeura
cu o zi înainte.
Eu am fost cam presata de timp/
Cele doua blaturi le-am preparat dupa reteta de aici.
Pentru ca am folosit zmeura congelata,am lasat-o sa se decongeleze,am
amestecat-o cu zaharul,am pus pe foc pâna ce zaharul s-a topit.
Apoi am trecut tot amestecul printr-o sita deasa pentru a elimina
semintele.
Am pus iar amestecul pe foc
Amidonul l-am diluat cu siropul de zmeura,apoi l-am pus în cratita peste
zmeura.
Am amestecat pâna când s-a îngrosat.
Am lasat sa se raceasca.
Am pus foile de gelatina la înmuiat cu apa rece.
Am mixat frisca.
Am încalzit putin gelatina la microunde.Doar cât sa se topeasca.
Apoi am turnat-o în fir subtire peste zmeura.
Am încorporat jeleul de zmeura în frisca si am pus la frigider pentru 15
minute.
O mai urmariti sa nu se întareasca prea tare.
Blatul mai mare l-am taiat în doua pe orizontala,l-am însiropat si am pus
mousseul de zmeura.
Pe margine am pus frisca si ornamente colorate.
Blatul mai mic l-am taiat obtinând 3 blaturi.
Pentru crema de zmeura cu mascarpone am procedat în felul urmator:
Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra si am pus peste ea jeleul de
zmeura.
Am mixat frisca si apoi am încorporat-o în amestecul de mascarpone si
zmeura.
Cu crema aceasta am umplut blatul mai mic,dupa ce l-am însiropat.
Am acoperit si restul tortului cu frisca.
Am topit ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri de frisca.
Am împartit ciocolata în mai multe boluri si am pus în fiecare câte o
picatura de colorant,obtinând astfel diverse culori.
Cu fiecare culoare am trasat linii deasupra tortului,lasând sa se prelinga
si pe margine.
Am pus si restul ornamentelor:buburuze,floricele si betisoare de ciocolata.
Cam asta a fost reteta,un tort simplu dar foarte gustos din ceea ce au
marturisit cei ce au gustat.
Foarte vesel, bravo, Dia! Sunt convinsa ca a fost perfect si apreciat pe masura! La multi ani, Raisa, sa cresti sanatoasa, sa te bucuri de o copilarie fericita! Va pup!
RăspundețiȘtergereMultumim Laura :-*
ȘtergereLe-a placut si celor mici si celor mari si asta ma bucura cel mai mult.Pupici
Ce plin de viata si culoare este tortul tau!
RăspundețiȘtergereSi cat de bucuroasa este micuta! Asta da bucurie si satisfactie! felicitari, Dia, pentru tort si gest! Sa-ti traiasca micuta si sa-i mai faci torturi! <3
Multumim Meri.M-am straduit dar n-am prea facut torturi pentru copii.
ȘtergereEi de regula prefera tot felul de figurine si am avut ceva emotii.
Pupici
Ce bucurie pe acea fetita in fata unui asa tort!
RăspundețiȘtergereFelicitari si o zi buna!
Multumesc mult pentru aprecieri.
ȘtergereFetita a fost incantata cel mai mult de ciocolata colorata,parintii au spus ca a fost minunat la gust si asta ma bucura nespus.
Seara frumoasa.