Pages - Menu

vineri, 16 octombrie 2015

16 Octombrie -Ziua Mondiala a Alimenatiei.Spunem STOP RISIPEI ALIMENTARE alaturi de Food Saver


Astazi, 16 octombrie, sarbatorim Ziua Internationala a Alimentatiei.
Blogul Bucate vorbe si arome a ales sa sustina aceasta campanie alaturi de alti bloggeri culinari si cu sprijinul FoodSaver Romania.


Probabil unii dintre voi se vor simti agasati de postarile noastre,dar prin acestea s-a dorit tocmai ca impactul sa fie cât mai mare.
Ne-am dori sa spuneti si voi alaturi de noi “STOP RISIPEI ALIMENTARE”,sa regânditi  atitudinea voastra în ce priveste hrana,alimentele de care aveti nevoie,precum si faptul ca si bugetul vostru este afectat de aceasta risipa.Sa încercam sa cumparam atât cât avem nevoie,sa gasim solutiile optime de pastrare si conservare a alimentelor.
Reducând risipa economisiti timp si bani.Chiar daca nu pare mult ceea ce aruncam zilnic la cosul de gunoi,cred ca ati fi surprisi sa realizati cât se aduna în timp.
Tot mai multe statistici vorbesc despre risipa de alimente la nivel mondial,dar si despre frumoase initiative de a stopa aceasta risipa.Asa este si proiectul initiat de Food Saver Romania, ,care nu doar ne îndeamna sa regândim modul de pastrare a alimentelor dar si vine în sprijinul nostru cu idei si minunatul aparat pentru vidat alimente Food Saver.Sa întâmpinam cu idei noi Ziua Mondiala a alimentatiei.


In continuare am sa va arat cum m-a ajutat pe mine aparatul de vidat Food Saver,considerând ca este un ajutor de nadejde în orice familie.


Cum păstrăm legumele proaspete cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver

Tot mai multe statistici vorbesc despre risipa de alimente la nivel mondial,dar si despre frumoase initiative de a stopa aceasta risipa.Asa este si proiectul initiat de , Bucataras.ro si  Food SaverRomania,care nu doar ne îndeamna sa regândim modul de pastrare a alimentelor dar si vine în sprijinul nostru cu idei si minunatul aparat pentru vidat alimente Food Saver.
Ma bucur foarte mult ca am avut oportunitatea de a testa acest aparat si de a ma convinge cât este de util.
Daca la început credeam ca nu-l voi folosi prea des,mi-am schimbat parerea imediat ce am intrat în posesia lui.
Noi suntem doua persoane în familie si se întampla de multe ori sa mâncam diferit,de dieta ori de regim,sa gatim mai mult decât avem nevoie pentru o singura zi.Din lipsa de timp,cele mai multe cumparaturi le facem la sfârsit de saptamâna,îndeosebi alimente proaspete de la piata.
Recunosc ca astfel multe alimente,cum ar fi legume-fructe proaspete,brânzeturi, se deteriorau si le aruncam.
Cu aparatul de vidat Food Saver FFS002X  am gasit solutii pentru multe din problemele care privesc pastrarea alimentelor fara a face risipa,mai ales ca în acest mod ,timpul de pastrare al alimentelor se prelungeste de 5 ori mai mult decât în mod obisnuit.,economisind astfel timp si bani.
Am sa va povestesc si în articolele viitoare ,rând pe rând,despre solutiile gasite de mine,pentru familia mea.Sunt convinsa însa ca Food Saver este atât de flexibil,încat îsi poate gasi usor locul si rostul în orice bucatarie.


Aparatul pentru vidat Food Saver este foarte usor de utilizat.Cred ca sunt maxim 4 pagini cu instructiuni într-o brosurica si chiar nu este nevoie de mai mult.
Aparatul pentru vidat vine împreuna cu doua seturi de pungi(în doua dimensiuni diferite) ,cu o rola pentru pungi care se pot taia la dimensiunea dorita,cutii pentru vidare,furtun pentru vidare cu port pentru sticle si caserole ,care se poate folosi la vidarea cutiilor sau la vidarea sticlelor de vin,ulei,etc.
De notat si faptul ca pungile folosite nu contin Bisfenol A(BFA) ceea ce este foarte important pentru sanatatea noastra si a familiei noastre.
Este de retinut si faptul ca functiile de sigilare si taiere se pot folosi si independent de vidare.
In articolele viitoare am sa va povestesc cum mi-au folosit mie.

Cum spuneam,sâmbata am facut piata.Oferta toamnei este înca destul de bogata,foarte multe fructe si legume.Am avut de unde alege.Acum stiind ca am un ajutor în aparatul de vidat Food Saver,nu-mi faceam probleme ca o sa cumpar prea multe.
Am vidat pentru a le folosi în zilele urmatoare rosii cherry si fasole verde/pastai.
Cantitatile sunt mici pentru ca nu avem nevoie de mai mult,tocmai aici consider ca-mi este de mare ajutor aparatul de vidat Food Saver.Pot sa împart cantitatile,conservând portii mai mici,pe care sa le utilizez la momentul oportun.



Am conectat aparatul la retea(aici am notat eu un minus,cablul mult prea scurt al aparatului).
Am deschis capacul,apasând cele doua butoane laterale.
Am pus rola de folie în locasul său.
Mai întâi trebuie sigilat unul din capetele pungii,asa ca am tras folia,asa cum se vede si pe capac,pana în locul în care se va sigila,lasând câţiva milimetri sa iasa din aparat.



Am închis capacul aparatului,apasând pâna când cele doua butoane laterale ies în afara si se vede banda verde,iar ledul verde de pornire se aprinde.
Am apasat butonul doar sigilare,se aprinde un led rosu care se stinge cand procedeul s-a încheiat.
Am apreciat ce dimensiune vreau sa aiba punga pentru ceea ce aveam eu de vidat si cu ajutorul cutterului integrat,am taiat foarte usor.
Faptul ca se pot confectiona pungi de dimensiunea dorita este un alt avantaj al aparatului.


Am pus rosiile si fasolea în pungile obtinute.
Am introdus capatul pungii nesigilate în tavita de picurare,astfel se va îndeparta excesul de umiditate în timpul procesului de vidare.


Mare atentie însa sa nu fie prea mult lichid ,tavita fiind destul de mica.
Exista si modele de aparate de vidat care au si functie de neîndepartare a lichidului daca este cazul.
Am închis capacul,apasând pâna sa iasa butoanele laterale si sa se aprinda ledul verde.
Am apasat tasta de vidare&sigilare automata.



Datorita indicatorului de progresie LED stim exact când se termina procedeul,fara sa ne facem griji.Dupa ce se va stinge si ledul rosu de sigilare,putem sa deschidem capacul si sa efectuam o noua operatiune.
Nu uitam sa golim si spalam tavita de picurare daca este cazul.




Pentru ca urma sa le folosesc în cateva zile,le-am pastrat la frigider,dar la fel de bine se pot pune si la congelator.
In momentul în care am avut nevoie sa le folosesc,am fixat punga în aparat,astfel încât cutterul sa fie sub partea sigilata a pungii si cu o miscare am taiat punga.



Simplu!!! Mult prea simplu.
As mai mentiona si faptul ca pungile se pot vida si desigila de mai multe ori,asta cu conditia ca,dupa desigilare sa ramâna câtiva cm pentru o noua sigilare.
De asemenea pungile pot fi spalate si refolosite.
Deocamdata atât despre aventura  de vidare/pastrare a alimentelor cu ajutorul aparatului Food Saver,dar voi veni si cu alte impresii.

 Cum păstrăm carnea mai mult timp  cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver



Asa cum v-am spus si în articolul anterior,mi-am propus sa încerc sa ma organizez în asa fel încât sa nu risipesc alimentele,sa le portionez altfel si sa reorganizez depozitarea lor.
Ma alatur astfel campaniei initiata de Food Saver Romania împreuna cu Bucataras.ro.
De foarte mare ajutor în acest sens este aparatul de vidat Food Saver,care ne permite sa pastram alimentele proaspete mult mai mult timp,in conditii de igiena maxima.
Ambalarea în vid este o alternativă superioară la metodele tradiţionale de conservare a alimentelor, deoarece elimină complet aerul, principala cauză în deshidratarea, pierderea aromei şi prospeţimii alimentelor şi apariţia arsurilor de congelare. 
Noi, în familie mereu am avut o problema în ce priveste pastrarea carnii,deoarece avem nevoie de portii mici pentru gatit.De asemenea ,nu întotdeauna vreau sa congelez carnea,uneori prefer s-o pastrez la frigider câteva zile,pentru a o putea pregati când este nevoie.
Am sa va arat cum m-a ajutat aparatul de vidat Food Saver în aceasta privinta.
Am cumparat  cotlet si ceafa de porc si niste cârnaciori. 


Pentru început am conectat aparatul la retea.
In functie de cantitatea de alimente ce vrem s-o vidam,putem folosi seturile de pungi cu dimensiune prestabilita sau sa ne confectionam propriile pungi din rola de pungi.Toate acestea vin împreuna cu aparatul si sunt de foarte buna calitate si nu contin Bisfenol A.
 Eu am preferat sa tai pungile la dimensiunea dorita,operatiune foarte usor de realizat.
Am tras capatul rolei de pungi pâna în zona în care se face sigilarea pungii,lasând o margine cam un centimetru.
Am închis capacul aparatului apasând pâna când butoanele laterale ies în afara si se vede banda verde de pe ele.De asemenea trebuie sa se aprinda ledul verde,ceea ce înseamna ca putem sa trecem la urmatoarea operatiune.
Pentru a sigila punga,am apasat butonul pentru sigilare.
Se aprinde un led rosu.Când acesta s-a stins,am deschis capacul aparatului  si am taiat punga la dimensiunea dorita cu ajutorul cutterului integrat.
Am pus carnea în pungile astfel pregatite,dupa care am trecut la vidarea
propriu- zisa.



Am introdus capatul nesigilat al pungii în tavita pentru picurare,am închis capacul,ledul verde s-a aprins.
Am apasat butonul de Vidare-sigilare automata.


In timpul procesului de vidare mai multe leduri verzi se vor aprinde.Cu ajutorul indicatorului de progresie LED ,vom sti când s-a terminat operatiunea.


Dupa ce se stinge si ledul rosu,semn ca si sigilarea pungii a fost efectuata,putem sa deschidem capacul si sa scoatem punga.
Pe banda alba de pe marginea pungii se poate scrie continutul si data la care s-a facut vidarea alimentelor respective .



Din acest moment putem sa pastram carnea la frigider sau în congelator.
Daca o pastram la congelator,vom avea doua avantaje:va ocupa mult mai putin spatiu si,datorita materialului din care este facuta punga,evitam arsurile de congelare.
De mentionat si faptul ca pungile pot fi spalate,uscate si refolosite de mai multe ori.
In articolele viitoare am sa va povestesc si despre alte întrebuintari ale aparatului de vidat Food Saver.


 Cum păstrăm produsele de panificaţie/patiserie cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver


Se stie din statistici cât de mare este risipa de alimente la nivel mondial.De aceea Food Saver Romania si Bucataras.ro au initiat acest frumos proiect „Stop risipei alimentare”.
Astazi am sa va spun ce întrebuintare am mai gasit pentru Aparatul de vidat Food Saver.
Desi sunt la dieta,uneori mi-e dor sa fac aluaturi,sa simt cum mirosul din cuptor invadeaza casa.Doar ca încerc sa manânc cât mai putine.
De data aceasta am pregatit niste cornuri cu brânza foarte pufoase,asa ca mi-am dorit sa le pastrez la fel de proaspete si peste câteva zile.
Zis si facut!



Am pus aparatul de vidat Food Saver la treaba,doar ca de data aceasta nu le-am vidat,doar le-am pus în punga si le-am sigilat.
Folosind pungile care vin împreuna cu aparatul,cornurile mele s-au pastrat foarte bine,dupa 3 zile au fost la fel de proaspete.
Daca lasam punga mai mare,putem s-o taiem ,sa scoatem cat avem nevoie si s-o resigilam de câte ori e nevoie.
Am taiat din rola de pungi atât cât am considerat ca e necesar pentru cornurile mele.Am sigilat punga la unul dintre capete.




Am pus cornurile în punga,am introdus capatul nesigilat al pungii în aparat si am apasat tasta „ Doar sigilare”.


Când ledul rosu pentru sigilare s-a stins,operatiunea s-a încheiat.
In acest fel putem sa pastram produse de panificatie sau patiserie.Ele îşi vor pastra prospetimea mai mult timp.


Putem chiar sa taiem un colţ al pungii si sa le punem la cuptorul cu microunde,astfel vor fi ca si proaspat scoase din cuptor.

Cum ne bucurăm mai mult de prospeţimea fructelor cu ajutorul Aparatului de vidat Food Saver



Ati vazut în articolele anterioare câte întrebuintari are aparatul de vidatFood Saver si înca mai am muuuulte idei în ceea ce-l priveste,
mai ales ca vrem sa continuam campania „Stop risipei alimentare” împreuna cu Food Saver si Bucataras.ro.
Dintotdeauna am preferat legumele fructelor,habar nu am de ce.Pentru mine fructele erau o încântare doar în deseturi.Ma inspira foarte mult.
De-o vreme însa am început sa manânc si foarte multe fructe.Dar pentru ca nu am timp sa fac cumparaturi foarte des,atunci când reusesc sa fac asta,cumpar foarte multe.
De multe ori însa erau fructe care se stricau si sfârseau la cosul de gunoi.
Acum însa,cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver,nu se mai întâmpla asta,posibilitatile de conservare sunt multiple.
Acum le pot pune în pungile speciale care se livreaza împreuna cu aparatul,sa le videz ,sa le pastrez la frigider sau la congelator.


Astfel,la congelator vor ocupa mult mai putin loc.Mereu ma certa mama ca am umplut congelatorul cu caserole de fructe .
Dar fructele se pot pastra si mai bine  în caserolele care sunt accesorii ale aparatului de vidat.
Pentru aceasta avem nevoie si de furtunul pentru vidare caserole/sticle.
Am spalat fructele si le-am asezat în caserole,le-am închis capacul.


Am conectat aparatul de vidat la sursa de tensiune si am închis capacul.Ledul verde trebuie sa fie aprins.
Am conectat furtunul de vidare în portul aparatului pentru vidare.Celalalt capat al furtunului l-am conectat la caserola cu ajutorul unui accesoriu special.


Am apasat butonul pentru Vidare&etansare.
Ledurile verzi se vor aprinde în timpul procesului de vidare.Când ramâne aprins doar ledul verde,vidarea s-a încheiat si putem sa scoatem furtunul din capacul caserolei.


Putem sa le depozitam în frigider,stocarea fiind perfect etansa, ele nu se vor oxida si îsi vor pastra prospetimea pentru mult timp.
Caserolele se pot folosi pentru pastrarea alimentelor fragile sau a produselor de patiserie,de asemenea pentru pastrarea mâncarii gatite.
Sunt chiar foarte potrivite pentru a lua sandvişuri sau chiar mâncare gatita la serviciu.
Baza caserolei se poate folosi si la cuptorul cu microunde si se poate spala la masina de spalat vase.
Important este si faptul ca,la fel ca si pungile,caserolele nu contin Bisfenol A,ceea ce este foarte bine pentru sanatatea noastra.
Caserola se deschide foarte usor prin ridicarea/desigilarea garniturii din capac si se poate vida din nou daca nu s-a consumat tot continutul.
Abia astept sa ma mai „joc” putin cu aparatul de vidat Food Saver.
Mai multe informatii despre produs gasiti pe Food Saver Romania 

Cum putem să pregatim carnea pentru gătit cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver




Daca am vazut cum putem sa pastram carnea proaspata mai mult timp la frigider sau la congelator cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver,am sa va spun ca,înainte de a gati carnea,putem s-o condimentam si sa o vidam.
Prin procesul de vidare,porii se vor deschide si astfel condimentele vor patrunde mai bine în carne.


Pentru aceasta operatiune,eu am folosit pungile pentru vidare care vin împreuna cu aparatul de vidat Food Saver,dar se pot achizitiona si caserolele speciale pentru marinat carnea.Cu ajutorul acesteia carnea se poate marina în doar câteva minute nu în câteva ore.
Am condimentat carnea,apoi am pus-o în punga speciala pentru vidare,punga pe care am taiat-o din rola de folie la dimensiunea dorita.


Am introdus capatul pungii în tavita pentru picurare,astfel se va înlatura excesul de umiditate,am închis capacul aparatului si am apasat butonul de Vidare&sigilare automata.


In câteva secunde punga mea a fost vidata si sigilata si am pus-o la frigider pentru jumatate de ora înainte de a o pune la cuptor.





Carnea a fost foarte frageda si aromata.
Tavita de picurare se goleste si se spala daca este cazul.
Sper ca v-ati convins cât de util si simplu este de folosit  aparatul de vidat Food Saver.
Pentru mai multe detalii,puteti sa vizitati site-ul Food Saver Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu