Astazi, 16 octombrie, sarbatorim Ziua
Internationala a Alimentatiei.
Blogul Bucate vorbe si arome a ales sa
sustina aceasta campanie alaturi de alti bloggeri culinari si cu sprijinul FoodSaver Romania.
Probabil unii dintre voi se vor simti agasati de postarile
noastre,dar prin acestea s-a dorit tocmai ca impactul sa fie cât mai mare.
Ne-am dori sa spuneti si voi alaturi de noi “STOP RISIPEI
ALIMENTARE”,sa regânditi atitudinea
voastra în ce priveste hrana,alimentele de care aveti nevoie,precum si faptul
ca si bugetul vostru este afectat de aceasta risipa.Sa încercam sa cumparam
atât cât avem nevoie,sa gasim solutiile optime de pastrare si conservare a
alimentelor.
Reducând risipa economisiti timp si bani.Chiar daca nu pare mult
ceea ce aruncam zilnic la cosul de gunoi,cred ca ati fi surprisi sa realizati
cât se aduna în timp.
Tot mai
multe statistici vorbesc despre risipa de alimente la nivel mondial,dar si
despre frumoase initiative de a stopa aceasta risipa.Asa este si proiectul
initiat de Food Saver Romania, ,care nu doar ne îndeamna sa regândim modul de
pastrare a alimentelor dar si vine în sprijinul nostru cu idei si minunatul
aparat pentru vidat alimente Food Saver.Sa întâmpinam cu idei noi Ziua Mondiala
a alimentatiei.
In continuare am sa va arat cum m-a ajutat pe mine aparatul de
vidat Food Saver,considerând ca este un ajutor de nadejde în orice familie.
Cum păstrăm legumele proaspete cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver
Tot
mai multe statistici vorbesc despre risipa de alimente la nivel mondial,dar si
despre frumoase initiative de a stopa aceasta risipa.Asa este si proiectul
initiat de , Bucataras.ro
si Food SaverRomania,care nu doar ne îndeamna sa regândim modul de pastrare a
alimentelor dar si vine în sprijinul nostru cu idei si minunatul aparat pentru
vidat alimente Food Saver.
Ma bucur foarte mult ca am avut oportunitatea de a testa acest aparat si de a
ma convinge cât este de util.
Daca la început credeam ca nu-l voi folosi prea des,mi-am schimbat parerea
imediat ce am intrat în posesia lui.
Noi
suntem doua persoane în familie si se întampla de multe ori sa mâncam
diferit,de dieta ori de regim,sa gatim mai mult decât avem nevoie pentru o
singura zi.Din lipsa de timp,cele mai multe cumparaturi le facem la sfârsit de
saptamâna,îndeosebi alimente proaspete de la piata.
Recunosc
ca astfel multe alimente,cum ar fi legume-fructe proaspete,brânzeturi, se
deteriorau si le aruncam.
Cu
aparatul de vidat Food Saver FFS002X am gasit solutii pentru multe din
problemele care privesc pastrarea alimentelor fara a face risipa,mai ales ca în
acest mod ,timpul de pastrare al alimentelor se prelungeste de 5 ori mai mult
decât în mod obisnuit.,economisind astfel timp si bani.
Am
sa va povestesc si în articolele viitoare ,rând pe rând,despre solutiile gasite
de mine,pentru familia mea.Sunt convinsa însa ca Food Saver este atât de
flexibil,încat îsi poate gasi usor locul si rostul în orice bucatarie.
Aparatul
pentru vidat Food Saver este foarte usor de utilizat.Cred ca sunt maxim 4
pagini cu instructiuni într-o brosurica si chiar nu este nevoie de mai mult.
Aparatul
pentru vidat vine împreuna cu doua seturi de pungi(în doua dimensiuni diferite)
,cu o rola pentru pungi care se pot taia la dimensiunea dorita,cutii pentru
vidare,furtun pentru vidare cu port pentru sticle si caserole ,care se poate
folosi la vidarea cutiilor sau la vidarea sticlelor de vin,ulei,etc.
De
notat si faptul ca pungile folosite nu contin Bisfenol A(BFA) ceea ce este
foarte important pentru sanatatea noastra si a familiei noastre.
Este
de retinut si faptul ca functiile de sigilare si taiere se pot folosi si
independent de vidare.
In
articolele viitoare am sa va povestesc cum mi-au folosit mie.
Cum
spuneam,sâmbata am facut piata.Oferta toamnei este înca destul de bogata,foarte
multe fructe si legume.Am avut de unde alege.Acum stiind ca am un ajutor în
aparatul de vidat Food Saver,nu-mi faceam probleme ca o sa cumpar prea multe.
Am
vidat pentru a le folosi în zilele urmatoare rosii cherry si fasole
verde/pastai.
Cantitatile
sunt mici pentru ca nu avem nevoie de mai mult,tocmai aici consider ca-mi este
de mare ajutor aparatul de vidat Food Saver.Pot sa împart
cantitatile,conservând portii mai mici,pe care sa le utilizez la momentul
oportun.
Am
conectat aparatul la retea(aici am notat eu un minus,cablul mult prea scurt al
aparatului).
Am
deschis capacul,apasând cele doua butoane laterale.
Am
pus rola de folie în locasul său.
Mai
întâi trebuie sigilat unul din capetele pungii,asa ca am tras folia,asa cum se
vede si pe capac,pana în locul în care se va sigila,lasând câţiva milimetri sa
iasa din aparat.
Am
închis capacul aparatului,apasând pâna când cele doua butoane laterale ies în
afara si se vede banda verde,iar ledul verde de pornire se aprinde.
Am
apasat butonul doar sigilare,se aprinde un led rosu care se stinge cand
procedeul s-a încheiat.
Am
apreciat ce dimensiune vreau sa aiba punga pentru ceea ce aveam eu de vidat si
cu ajutorul cutterului integrat,am taiat foarte usor.
Faptul
ca se pot confectiona pungi de dimensiunea dorita este un alt avantaj al
aparatului.
Am
pus rosiile si fasolea în pungile obtinute.
Am
introdus capatul pungii nesigilate în tavita de picurare,astfel se va îndeparta
excesul de umiditate în timpul procesului de vidare.
Mare
atentie însa sa nu fie prea mult lichid ,tavita fiind destul de mica.
Exista
si modele de aparate de vidat care au si functie de neîndepartare a lichidului
daca este cazul.
Am
închis capacul,apasând pâna sa iasa butoanele laterale si sa se aprinda ledul
verde.
Am
apasat tasta de vidare&sigilare automata.
Datorita
indicatorului de progresie LED stim exact când se termina procedeul,fara sa ne
facem griji.Dupa ce se va stinge si ledul rosu de sigilare,putem sa deschidem
capacul si sa efectuam o noua operatiune.
Nu
uitam sa golim si spalam tavita de picurare daca este cazul.
Pentru
ca urma sa le folosesc în cateva zile,le-am pastrat la frigider,dar la fel de
bine se pot pune si la congelator.
In
momentul în care am avut nevoie sa le folosesc,am fixat punga în aparat,astfel
încât cutterul sa fie sub partea sigilata a pungii si cu o miscare am taiat
punga.
Simplu!!!
Mult prea simplu.
As
mai mentiona si faptul ca pungile se pot vida si desigila de mai multe ori,asta
cu conditia ca,dupa desigilare sa ramâna câtiva cm pentru o noua sigilare.
De
asemenea pungile pot fi spalate si refolosite.
Deocamdata
atât despre aventura de vidare/pastrare a alimentelor cu ajutorul
aparatului Food Saver,dar voi veni si cu alte impresii.
Cum păstrăm carnea mai mult
timp cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver
Asa cum v-am spus si în articolul anterior,mi-am
propus sa încerc sa ma organizez în asa fel încât sa nu risipesc alimentele,sa
le portionez altfel si sa reorganizez depozitarea lor.
Ma alatur astfel campaniei initiata de Food Saver Romania
împreuna cu Bucataras.ro.
De foarte mare ajutor în acest sens este aparatul de vidat Food Saver,care ne permite sa pastram alimentele proaspete mult mai mult timp,in conditii de igiena
maxima.
Ambalarea în vid este o alternativă superioară la metodele tradiţionale
de conservare a alimentelor, deoarece elimină complet aerul, principala cauză
în deshidratarea, pierderea aromei şi prospeţimii alimentelor şi apariţia
arsurilor de congelare.
Noi, în familie mereu am avut o problema în ce
priveste pastrarea carnii,deoarece avem nevoie de portii mici pentru gatit.De
asemenea ,nu întotdeauna vreau sa congelez carnea,uneori prefer s-o pastrez la
frigider câteva zile,pentru a o putea pregati când este nevoie.
Am sa va arat cum m-a ajutat aparatul de vidat Food Saver în aceasta privinta.
Am cumparat cotlet si ceafa de porc si niste
cârnaciori.
Pentru început am conectat aparatul la retea.
In functie de cantitatea de alimente ce vrem s-o
vidam,putem folosi seturile de pungi cu dimensiune prestabilita sau sa ne
confectionam propriile pungi din rola de pungi.Toate acestea vin împreuna cu
aparatul si sunt de foarte buna calitate si nu contin Bisfenol A.
Eu am preferat sa tai pungile la dimensiunea
dorita,operatiune foarte usor de realizat.
Am tras capatul rolei de pungi pâna în zona în care
se face sigilarea pungii,lasând o margine cam un centimetru.
Am închis capacul aparatului apasând pâna când
butoanele laterale ies în afara si se vede banda verde de pe ele.De asemenea
trebuie sa se aprinda ledul verde,ceea ce înseamna ca putem sa trecem la
urmatoarea operatiune.
Pentru a sigila punga,am apasat butonul pentru
sigilare.
Se aprinde un led rosu.Când acesta s-a stins,am
deschis capacul aparatului si am taiat punga la dimensiunea dorita cu
ajutorul cutterului integrat.
Am pus carnea în pungile astfel pregatite,dupa care
am trecut la vidarea
propriu- zisa.
Am introdus capatul nesigilat al pungii în tavita
pentru picurare,am închis capacul,ledul verde s-a aprins.
Am apasat butonul de Vidare-sigilare automata.
In timpul procesului de vidare mai multe leduri verzi
se vor aprinde.Cu ajutorul indicatorului de progresie LED ,vom sti când s-a
terminat operatiunea.
Dupa ce se stinge si ledul rosu,semn ca si
sigilarea pungii a fost efectuata,putem sa deschidem capacul si sa scoatem
punga.
Pe banda alba de pe marginea pungii se poate scrie
continutul si data la care s-a facut vidarea alimentelor respective .
Din acest moment putem sa pastram carnea la
frigider sau în congelator.
Daca o pastram la congelator,vom avea doua
avantaje:va ocupa mult mai putin spatiu si,datorita materialului din care este
facuta punga,evitam arsurile de congelare.
De mentionat si faptul ca pungile pot fi
spalate,uscate si refolosite de mai multe ori.
In articolele viitoare am sa va povestesc si despre
alte întrebuintari ale aparatului de vidat Food Saver.
Cum păstrăm produsele de panificaţie/patiserie cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver
Se stie din statistici cât de mare este risipa de
alimente la nivel mondial.De aceea Food Saver Romania
si Bucataras.ro au initiat acest frumos
proiect „Stop risipei alimentare”.
Astazi am sa va spun ce întrebuintare am mai gasit
pentru Aparatul de vidat Food Saver.
Desi sunt la dieta,uneori mi-e dor sa fac
aluaturi,sa simt cum mirosul din cuptor invadeaza casa.Doar ca încerc sa manânc
cât mai putine.
De data aceasta am pregatit niste cornuri cu brânza
foarte pufoase,asa ca mi-am dorit sa le pastrez la fel de proaspete si peste
câteva zile.
Zis si facut!
Am pus aparatul de vidat Food Saver la treaba,doar ca de data
aceasta nu le-am vidat,doar le-am pus în punga si le-am sigilat.
Folosind pungile care vin împreuna cu
aparatul,cornurile mele s-au pastrat foarte bine,dupa 3 zile au fost la fel de
proaspete.
Daca lasam punga mai mare,putem s-o taiem ,sa
scoatem cat avem nevoie si s-o resigilam de câte ori e nevoie.
Am taiat din rola de pungi atât cât am considerat
ca e necesar pentru cornurile mele.Am sigilat punga la unul dintre capete.
Am pus cornurile în punga,am introdus capatul
nesigilat al pungii în aparat si am apasat tasta „ Doar sigilare”.
Când ledul rosu pentru sigilare s-a stins,operatiunea
s-a încheiat.
In acest fel putem sa pastram produse de
panificatie sau patiserie.Ele îşi vor pastra prospetimea mai mult timp.
Putem chiar sa taiem un colţ al pungii si sa le
punem la cuptorul cu microunde,astfel vor fi ca si proaspat scoase din cuptor.
Cum ne bucurăm mai mult de
prospeţimea fructelor cu ajutorul Aparatului de vidat Food Saver
Ati vazut în articolele anterioare câte
întrebuintari are aparatul de vidatFood Saver si înca mai am muuuulte idei în
ceea ce-l priveste,
mai ales ca vrem sa continuam campania „Stop
risipei alimentare” împreuna cu Food Saver si Bucataras.ro.
Dintotdeauna am preferat legumele fructelor,habar
nu am de ce.Pentru mine fructele erau o încântare doar în deseturi.Ma inspira
foarte mult.
De-o vreme însa am început sa manânc si foarte
multe fructe.Dar pentru ca nu am timp sa fac cumparaturi foarte des,atunci când
reusesc sa fac asta,cumpar foarte multe.
De multe ori însa erau fructe care se stricau si
sfârseau la cosul de gunoi.
Acum însa,cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver,nu se mai întâmpla
asta,posibilitatile de conservare sunt multiple.
Acum le pot pune în pungile speciale care se
livreaza împreuna cu aparatul,sa le videz ,sa le pastrez la frigider sau la
congelator.
Astfel,la congelator vor ocupa mult mai putin
loc.Mereu ma certa mama ca am umplut congelatorul cu caserole de fructe .
Dar fructele se pot pastra si mai bine în caserolele care sunt accesorii ale aparatului de vidat.
Pentru aceasta avem nevoie si de furtunul pentru
vidare caserole/sticle.
Am spalat fructele si le-am asezat în
caserole,le-am închis capacul.
Am conectat aparatul de vidat la sursa de tensiune
si am închis capacul.Ledul verde trebuie sa fie aprins.
Am conectat furtunul de vidare în portul aparatului
pentru vidare.Celalalt capat al furtunului l-am conectat la caserola cu
ajutorul unui accesoriu special.
Am apasat butonul pentru Vidare&etansare.
Ledurile verzi se vor aprinde în timpul procesului
de vidare.Când ramâne aprins doar ledul verde,vidarea s-a încheiat si putem sa
scoatem furtunul din capacul caserolei.
Putem sa le depozitam în frigider,stocarea fiind
perfect etansa, ele nu se vor oxida si îsi vor pastra prospetimea pentru mult
timp.
Caserolele se pot folosi pentru pastrarea
alimentelor fragile sau a produselor de patiserie,de asemenea pentru pastrarea
mâncarii gatite.
Sunt chiar foarte potrivite pentru a lua sandvişuri
sau chiar mâncare gatita la serviciu.
Baza caserolei se poate folosi si la cuptorul cu
microunde si se poate spala la masina de spalat vase.
Important este si faptul ca,la fel ca si
pungile,caserolele nu contin Bisfenol A,ceea ce este foarte bine pentru
sanatatea noastra.
Caserola se deschide foarte usor prin
ridicarea/desigilarea garniturii din capac si se poate vida din nou daca nu s-a
consumat tot continutul.
Abia astept sa ma mai „joc” putin cu aparatul de vidat Food Saver.
Mai multe informatii despre produs gasiti pe Food Saver Romania
Cum putem să pregatim carnea
pentru gătit cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver
Daca am vazut cum putem sa pastram carnea proaspata
mai mult timp la frigider sau la congelator cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver,am sa va spun ca,înainte de
a gati carnea,putem s-o condimentam si sa o vidam.
Prin procesul de vidare,porii se vor deschide si
astfel condimentele vor patrunde mai bine în carne.
Pentru aceasta operatiune,eu am folosit pungile
pentru vidare care vin împreuna cu aparatul de vidat Food Saver,dar se pot
achizitiona si caserolele speciale pentru marinat carnea.Cu ajutorul
acesteia carnea se poate marina în doar câteva minute nu în câteva ore.
Am condimentat carnea,apoi am pus-o în punga
speciala pentru vidare,punga pe care am taiat-o din rola de folie la
dimensiunea dorita.
Am introdus capatul pungii în tavita pentru
picurare,astfel se va înlatura excesul de umiditate,am închis capacul
aparatului si am apasat butonul de Vidare&sigilare automata.
In câteva secunde punga mea a fost vidata si
sigilata si am pus-o la frigider pentru jumatate de ora înainte de a o pune la
cuptor.
Carnea a fost foarte frageda si aromata.
Tavita de picurare se goleste si se spala daca este
cazul.
Sper ca v-ati convins cât de util si simplu este de
folosit aparatul de vidat Food Saver.
Pentru mai multe detalii,puteti sa vizitati site-ul Food Saver Romania.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu