Pages - Menu

luni, 19 octombrie 2015

Prăjitură cu foi şi umplutură de mere

  


    Nu ştiu de ce dar parcă toamna simt nevoia sa fac prăjituri care să umple casa cu arome care să mă îmbie la leneveala,să creeze acea atmosferă de tihnă în casă.Cât de plăcut este  ca mirosul de măr,vanilie şi scorţişoară să ne gâdile simţurile.
Iar prăjiturica asta s-a dovedit a fi perfecta!
Fragedă,aromată,cu multa umplutură,ce mai,o minunăţie.
Parcă nici nu ne-am aştepta de la o prăjitura atât de simplă să fie atât de bună.
V-o recomand cu mare drag.





Ingrediente foi:
4 galbenusuri de ou
12 linguri zahar
12 linguri lapte caldut
12 linguri ulei
1 plic praf de copt (10g)
Sare
Vanilie coaja de lamâie
Faina cât cuprinde (eu am masurat-o si am avut nevoie de 690 g)

Ingrediente umplutura:
2 kg mere
6 linguri zahar
60 g unt
1 lingura gris
Vanilie
Scortisoara





Mod de preparare:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pâna ce acesta se topeste.
Am adaugat apoi laptele caldut în care am stins praful de copt si uleiul.
Am pus sarea si vanilia dupa care am încorporat treptat faina.
Cantitatea necesara de faina depinde mult de tipul ei precum si de celelalte ingrediente folosite.
Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios dar destul de ferm pentru a putea întinde foile.
Am pus aluatul la frigider cât am curatat si razuit merele.
Am împartit aluatul în patru parti,pentru cele 4 foi.
Eu am folosit o tava de 38x25 cm,foile au iesit cam subtiri,dar zic ca a fost suficient.
Puteti sa folositi si o tava mai mica daca nu reusiti sa întindeti aluatul pe o tava asa mare.
Am copt foile pe fundul tavii,pe care am pus o hârtie de copt.
Am copt fiecare foaie la 170 de grade pentru 12-15 minute.
Am lasat foile sa se raceasca una peste cealalta dar cu hârtia de copt între ele.
Cât s-au racit am pregatit umplutura.
Am caramelizat zaharul,când a devenit aramiu,am adaugat untul si am amestecat pâna s-a topit.
Am pus merele peste caramel si am lasat pâna ce au mai avut doar putin sirop.
Am adaugat o lingura de griş si am mai lasat pâna ce acesta a absorbit tot siropul ramas.
Am pus vanilia si scortisoara.
Am lasat crema de mere sa se raceasca,apoi am împartit-o în trei si am umplut foile.
Am pus folie alimentara peste foi si le-am lasat la frigider peste noapte.
Foile s-au înmuiat foarte bine.
Am pudrat cu zahar.






Poftă bună !!!!


Comentarii
0 Comentarii
Comentarii Facebook de Tricks Tips Tutorials

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu