O prăjitură cu o reţetă extrem de simplă,dar foarte gustoasă.
Pentru foi m-am inspirat de la
Diva în bucatarie,am redus doar cantitatea de zahăr.
Eu am preferat să le umplu cu o cremă de brânză.Nouă ne-au plăcut foarte
mult.
Ingrediente foi(tava 38x25cm):
15 linguri suc de rosii
15 linguri ulei
13 linguri zahar
1 plic praf de copt
Un praf de sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Faina cât cuprinde (eu am folosit 750 g )
Ingrediente umplutura:
4 linguri de zahar
2 linguri smântâna
Vanilie
Coaja de lamâie
500 ml lapte
3 linguri griş
Zahar pentru pudrat
Mod de preparare:
Pentru foi am amestecat sucul de rosii cu uleiul si zaharul.Am adaugat
praful de copt stins cu lamâie,sarea si aromele,apoi am încorporat treptat
faina,pna ce am obtinut un aluat elastic,destul de tare ca sa putem întinde
foile.
Eu am folosit 750 g
de faina,dar s-ar putea sa fie nevoie sa mai putina sau sa mai adaugati.
Aceasta depinde mult de estul ingredientelor,precum si de tipul fainii
folosite.
Am pus aluatul acoperit cu o folie,la frigider pentru jumatate de ora.
Am împartit aluatul în 4 bucati si am copt 4 foi pe dosul tavii.
Pentru a lucra mai usor,eu tai hârtie de copt de dimensiunea tavii,întind
foaia pe ea si o transfer pe dosul tavii pe care le coc.
Când scot foile de la cuptor le pun cu tot cu hârtia de copt una peste alta
într-o alta tava.
Am copt fiecare foaie maxim 15 minute la 180 de grade.
Pentru umplutura,am pregatit mai întâi grişul.
Am pus laptele la fiert cu 2 linguri de zahar.Când a început sa fiarba,am
pus grisul în ploaie,amestecând cu un tel.
Compozitia nu trebuie sa fie prea groasa deoarece se va îngrosa dupa ce se
raceste.
L-am lasat la racit.
Brânza am mixat-o cu celelalte 2 linguri de zahar,smântâna,vanilia,coaja de
lamâie.
Apoi am încorporat si grisul racit.
Dupa ce foile s-au racit,am pus umplutura si le-am lasat la frigider peste
noapte,astfel foile se vor înmuia foarte bine.
Am pudrat cu zahar.
Poftă bună !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu