Mie îmi place foarte mult conopida murata.Nu m-as fi
gândit însa s-o combin cu ardeii astia semi-iuţi.Tare mi-a placut când am vazut
reteta la prietena mea Angelica de la
Angel ’s Food,nu ezitati sa popositi pe blogul ei,veti vedea
ce minunatii pregateste ea acolo.
Abia astept sa manânc din muratura asta,mai ales ca anul
acesta m-am împrietenit foarte mult
ardeiul iute.
Nu e nimic complicat la aceasta reteta si înca mai gasiti
ingredientele necesare la piaţă.
Cantitatile nu sunt „batute în cuie”,eu va spun ce
am folosit eu.
Ingrediente:
*1 kg ardei semi-iuti,din aceia mici si rotunzi,dar sa poata fi umpluti cu buchetele de conopida
*o conopida de aprox.1 kg
*10 gogonele
*boabe de mustar
*câteva betisoare de hrean
*un morcov
*o crenguta de cimbru uscat
*o crenguta de marar uscat
*boabe de piper
*câteva foi de dafin
Pentru zeama:
*1.700 l apa
*400 ml otet
* 3 linguri sare pentru muraturi
* 200 g
zahar
Mai avem nevoie de borcane cu capac.
Eu am avut un borcan de 3 litri si unul de 1.700 litri.
Am spalat ardeii ,conopida si gogonelele.
Am scos cotorul ardeilor,cu grija sa nu se rupa.
Conopida am desfacut-o în buchetele pe care sa le pot
pune în ardei.
Am umplut ardeii cu conopida.
Morcovul l-am curatat si l-am taiat rondele.
Gogonelele le-am taiat în sferturi.
Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru,apoi am
asezat ardeii,gogonelele,alternând printre ele si rondelele de morcovi si
hreanul.
La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de
dafin.
Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am
turnat-o fierbinte în borcane.
Inainte de a face acest lucru,am pus borcanul într-o
cratita metalica,astfel borcanul nu va crapa.
Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.
Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura
pâna a doua zi.
In functie de cantitatea de ingrediente folosita,s-ar
putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.
Poftă bună !!!!
Avem şi noi, punem mai mereu. Nu cred că trebuie să te mai gândeşti cine mănâncă mai mult la noi în casă aşa ceva, :))) aşa că nu fac decât să apreciez gustul lor şi gustul cu care le-ai asortat.
RăspundețiȘtergereMultumesc Padre.
ȘtergereInteleg ca-i o reteta pe care ai prestat-o ;) Asteptam postarea .