Imi spunea cineva zilele trecute că sunt bune dar tare
greu de pregătit.
Eu zic ca nu e deloc aşa,doar că e o porţie destul de
mare şi a trebuit sa coc trei tăvi.
De fapt ,la ultima tavă am trişat şi am făcut şi nişte cornuleţe.
O combinaţie minunata de blat sfărâmicios,gem acrişor şi
bezea crocantă cu nucă.
Pentru aluat am folosit unt şi untură,dacă nu vă place
untura puteţi să folosiţi doar unt.
Eu am înlocuit şi zahărul cu Green Sugar,încercând să
obţin un dulce mai sănătos şi cu mai puţine calorii.
Am să profit de ocazie şi am să vă urez Sărbători cu linişte şi bucurie şi un an
mult mai bun.
Ingrediente
aluat:
4 galbenusuri de ou
4 linguri îndulcitor Green Sugar (sau 5 linguri zahar)
4 linguri smântâna
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Un praf de sare
Coaja de lamâie
Vanilie
Umplutura:
Pasta de macese( cam 500 g ) pregatita dupa reteta
de aici
Ingrediente bezea cu nuca:
6 albusuri de ou
5 linguri îndulcitor Green Sugar(sau 6 linguri zahar)
O lingura rom
Mod de
preparare:
Am amestecat faina cu sarea,Green Sugar,am pus apoi
galbenusurile de ou,untul rece razuit,untura,smântâna,bicarbonatul stins cu
zeama de lamâie,aromele si am frământat un aluat.
Nu trebuie sa framântati prea mult,doar pâna ce se
omogenizeaza ingredientele.
Am acoperit cu o folie alimentara si am pus la frigider
pentru o ora.
Inainte de a scoate aluatul de la frigider,am pregatit
bezeaua.
Am mixat albusurile cu un praf de sare,când spuma a
devenit ferma,am adaugat câte o lingura de Green Sugar (zahar) mixând dupa
fiecare.
Am adaugat romul si apoi ,ajutându-ma de o paleta,am
încorporat usor nuca macinata.
Am scos aluatul de la frigider,am întins o foaie subtire
si,ca sa-mi fie mai usor,am taiat discuri cu ajutorul unui pahar,cu diametrul
ceva mai mare decât cel al formelor în care am copt cosuletele.
Am asezat aluatul decupat în fiecare forma si am presat
usor de peretii formei.
Eu nu am uns formele pentru ca aluatul are grasime si nu
se lipeste.La final s-au desprins foarte usor.
Am pus în fiecare cosulet o lingurita de pasta de macese
iar deasupra bezea cu nuca.
De data aceasta nu le-am prea dichisit dar când le-am mai
pregatit,am pus niste moaţe frumoase de bezea cu ajutorul unui posh.
Le-am pus la cuptor la 180 de grade , pentru 30 – 35 de
minute.
Bezeaua trebuie sa fie foarte bine uscata.
Când s-au racit,le-am pudrat cu zahar.
Poftă bună!!!
Astea-s tare de efect! Like, like si iar like!
RăspundețiȘtergereSarbatori cu liniste si voie buna, alaturi de cei dragi, Die!
Pupici!
Sarbatori cu bucurie si voua Meri.Chiar sunt bune cosuletele astea si usor de facut.Pupici
ȘtergereArata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura.Foarte bune sunt.
ȘtergereScuze,doar acum am vazut comentariul tau.Pupici