Pages - Menu

vineri, 18 decembrie 2015

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi



Stiţi,uneori se mai întâmplă şi „accidente” în bucătărie,doar că nu întotdeauna rezultatul este un dezastru.
Cam aşa s-a întâmplat de data aceasta.
Am vrut să pregătesc nişte paste Paccheri,acestea sunt paste din grâu dur,sub forma unor tuburi scurte ,asemănătoare cu cannelloni.
Intenţionam să aşez pastele „în picioare” în tavă,să le umplu cu sosul de carne si ciuperci,iar deasupra sosul de brânzeturi.
Din păcate,când am pus pastele la fiert acestea s-au rupt şi a trebuit să modific reţeta şi a ieşit un fel de lasagna.
Rezultatul a fost o mâncare foarte gustoasă,poate data viitoare,vor ieşi şi pastele cum am vrut.



Ingrediente:
500g paste Paccheri
Apa,sare si puţin ulei pentru fiert pastele

Ingrediente sos de carne şi ciuperci:
Un piept de pui de ţară (400 g,cântarit fără piele si os)
O ceapa uscata
3 căţei de usturoi
1 morcov
400 g galbiori
300 ml  rosii pasate
Ulei
Sare,piper
Fulgi de ardei iute
Boia de ardei
Ulei
Foi de dafin
busuioc
verdeata

Ingrediente sos de brânzeturi:
300 ml smântâna 20% grasime
100 g crema de brânza Delaco
150 g brânza de burduf
50 g parmezan
2 căţei usturoi
ulei
Sare
Piper alb
nucsoara

Mai avem nevoie de parmezan pe care-l vom razui  printre straturi si deasupra.


Mod de preparare:

Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul de proaspete,le luasem de ceva vreme).


Le-am scurs,le-am clatit cu putina apa,apoi am presarat putin ulei ca sa nu se lipeasca între ele.
Cât au fiert pastele,am pregatit sosul de carne si ciuperci.
Carnea taiata cubulete,o condimentasem si o lasasem peste noapte la frigider.
Am tocat-o,la fel am tocat si ciupercile.
Intr-o cratita am pus ulei,am calit ceapa tocata marunt.
Am calit ceapa pâna s-a înmuiat,am adaugat morcovul razuit,am pus sare si piper.
Am mai lasat putin apoi am adaugat boiaua,carnea si ciupercile.
Am mai calit totul circa 10 minute,apoi am acoperit cu apa,am pus foile de dafin,am acoperit si am lasat sa fiarba.
Când carnea a fost fiarta de jumatate,am pus si rosiile pasate , usturoiul tocat fin si busuiocul .
Inainte de a opri focul am presarat verdeata.

Pentru sosul de brânzeturi,am calit usturoiul în ulei,am adaugat smântâna,apoi brânzeturile,parmezanul razuit,am condimentat.Dupa ce au fiert câteva minute am oprit focul.
Intr-un vas de yena am pus alternativ straturi de paste,sos de carne si ciuperci si parmezan razuit.
Deasupra am  pus câţiva galbiori si am turnat sosul de brânzeturi si am razuit parmezan.


Am pus vasul la cuptor  pentru 30 de minute si am servit cât a fost cald.








Poftă bună !!

4 comentarii: