Care este prima opţiune în
ce priveşte desertul în aceste zile toride?
In ce mă priveşte,cu
siguranţă este îngheţata.Bine,eu prefer îngheţata
chiar şi iarna.Cel mai mult îmi place îngheţata cu fructe,aşa că am ales să
folosesc caise,dar i-am adăugat şi puţin miez de nucă şi un sos caramel.
Chiar dacă nu am maşină
pentru îngheţată,consistenţa a fost cremoasă,fără “ace de gheaţă”.
Ingrediente:
200 ml frisca lichida neîndulcita(eu
am folosit Pilos de la Lidl)
397 ml lapte condensat îndulcit
6 buc caise
100 ml lapte
Miez de nuca
Sos caramel
Nota: Deoarece am
folosit lapte condensat îndulcit,este obligatoriu sa folosim frisca neîndulcita
sau smântâna pentru frisca.
Mod de preparare:
Am mixat foarte bine
frisca,apoi am turnat peste ea laptele condensat.
Caisele fara sâmburi
le-am pus în recipientul Blenderului Blend Active,împreuna cu laptele.Am
obtinut un piure fin,pe care l-am adaugat în amestecul de frisca si lapte condensat.
Am pus si miezul de nuca
pe care l-am prajit putin.
Am pus compozitia astfel
obtinuta într-o caserola speciala pentru înghetata si am lasat-o câteva ore la
congelator.
Am scos odata sa amestec
în ea dar am vazut ca nu era cazul sa repet operatiunea.
Am servit cu sos
caramel,pregatit dupa reteta de aici.
Măcar de-ai fi folosit caramel din reţeta mea, aş fi fost şi eu făcut cunoscut lumii întregi, aşa, cum vezi, rămân tot în anonimat. :))))))
RăspundețiȘtergereCe pot spune, mănânc şi eu îngheţată ca tot omul, bine, recunosc, cam cât trei oameni la un loc, dar e firesc, sunt la cură, nu? :))))
Văd că-i cam fără zahăr, nu mă deranjează, dar nu crezi că-i pericol să slăbesc dacă mănânc fără zahăr? :S
Fain, Die, chiar fain!
Padre,nici un pericol nu te paste.Garantez eu :))))
ȘtergereNu e nevoie de zahar deoarece laptele condensat este foarte dulce,asa ca zic sa servesti cu incredere.
Vezi ca am primit marfa proaspata,pentru mine e cu Green Sugar,pentru tine poate fi cu zahar.
Multumesc de vizita si apreciere.
Anonim nu prea cred ca ai cum sa ramai,stii prea bine.
Ștergere