O prăjitură simplă,potrivită
pentru o Duminică de leneveală.Asta nu înseamnă că nu mi-aş fi dorit să plec pe
coclauri,mai ales că a fost o zi încântătoare
de toamnă.
Dar lucrurile nu se
potrivesc întotdeauna.
Deşi pregătisem nişte
cornuleţe foarte fragede şi bune,am fost silită să pregătesc un desert cu
smochine,dacă tot găsisem aseară nişte
smochine foarte coapte şi gustoase.Rezultatul a fost o prăjitură delicioasă.
Pentru că îmi spusese o
colegă despre smântâna Solomonescu,am vrut s-o testez şi eu pentru frişcă şi
mi-a plăcut.Are gustul de smântână adevărată.
Ingrediente:
Blat(tava de 20x30 cm):
4 oua
5 linguri zahar
4 linguri faina
3 linguri ulei
1 lingurita praf de copt
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Sirop:
Zeama de la o lamâie
100 g zahar
150 ml apa
Crema de ciocolata cu
alune:
300 g crema Choco nussa
(de la Lidl)
200 g smântâna Solomonescu 30% grasime
150 g mascarpone
Pentru ornat:
300 g smântâna
Solomonescu 30% grasime
1 lingura miere de
albine
100 g mascarpone
1 plic întaritor frisca
(daca este nevoie)
Câteva smochine
Mod de preparare:
Pentru blat,am separat
albusul de galbenusul oualor.
Am mixat albusurile cu
un praf de sare,iar când spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul si
vanilia.
Galbenusurile le-am
amestecat cu uleiul,apoi le-am pus peste spuma de albusuri.
Am amestecat usor cu o
paleta.
Am încorporat apoi,la
fel de usor ,faina amestecata cu praful de copt.
Am pus compozitia într-o
tava în care am pus hârtie de copt.
Am pus la cuptor la 180
de grade pentru 20 de minute.
Dupa ce s-a copt,l-am
lasat sa se raceasca în cuptor.
Pentru sirop am fiert
toate ingredientele.L-am lasat sa se raceasca.
Pentru crema de
ciocolata,am mixat smântâna,am adaugat crema mascarpone si apoi am amestecat-o
cu crema Choco nussa.
Am pus-o la frigider pâna
ce am asamblat prajitura.
Când blatul s-a
racit,l-am taiat în doua pe lungime,obtinând astfel doua blaturi cu latime de
10 cm,pe care le-am suprapus.
Am însiropat foarte bine
cele doua blaturi,am pus crema de ciocolata si apoi am pus si pe exterior crema de ciocolata.
Am mixat smântâna,am
adaugat o lingura de miere si crema mascarpone.
Eu am adaugat si un plic
întaritor pentru frisca.
Am pus frisca deasupra
prajiturii si am ornat cu smochine .Unele smochine le-am taiat felii,iar din
altele am scobit miezul.
Am lasat la frigider sa
se întareasca foarte bine crema,apoi am servit.
S-aveţi poftă !!!
Asta cu "s-aveţi poftă" ,i s-a părut cinică rău de tot, adică ce, te gândeai că ar fi vreunul care să treacă pe-aci şi să nu-şi dorească măcar 3-4 felii? :)))))
RăspundețiȘtergereAcu' asta e, n-am tort din ăsta, dar m-oi face eu mare şi mi-oi face. :D
p.s De leneveală zici, nu? :))))
Padre, când faci tort, să mă chemi și pe mine, că sunt la o aruncătură de băț. :))))
ȘtergerePadre,daca ai vrea sa fii musafirul meu,sigur ai primi 3-4 felii.
ȘtergereSper ca nu ti-am creat prea mari neplaceri.
Zi frumoasa sa fie la casa ta,fara leneveala,ca doar e Luni :))))
Meri,oare cand se face Padre mare,sa vin si eu sa mananc tort?
ȘtergereN-am făcut până acum prăjitură cu smochine, dar mi-ai dat o idee. :)
RăspundețiȘtergereTare bine sună și arată prăjitura ta!
Multumesc Meri.A fost foarte gustoasa,doar poate putin prea dulce pentru gustul nostru, de la crema de ciocolata.
ȘtergerePupici si zi faina.
Yuuuum, acum am vazut ca ai pus reteta si ma amuza ora la care ai postat-o :))))
RăspundețiȘtergereFoarte faina smantana asta, eu numai din asta folosesc, mereu se bate la marele fix si are gust autentic de frisca! Am luat o felie la pachet! :))))
Sa-ti fie de bine Laura.
ȘtergereEste prima oara cand incerc smantana aceasta.Adevarat,este foarte gustoasa.La noi nu prea se gaseste.Am gasit doar la Kaufland.
Baietelul unei colege a zis ca in viata lui nu a mancat prajitura asa buna :)))) cand o fi ziua lui,din asta vrea.
Cat despre ora postarii,doar stii ca doar asa imi iese :)))
Pupici multi de la mine.