Imi era dor de un gulaş buuuun de tot.Acum ,cand
spunem “gulaş”,nu putem să ne gândim la o mâncare care are puţine calorii,mai
ales dacă dorim să fie foarte gustos.
Eu sunt de principiu că,dacă
îmi este foarte poftă de ceva,mănânc ceea ce poftesc,iar apoi compensez abţinându-mă
în zilele următoare.
La fel de împărţite sunt
părerile în ce priveşte gătitul la Slow Cooker.Eu iubesc oala asta,deşi nu reuşesc
să gătesc prea des în ea.
Mie îmi place gustul mâncării
gătită lent,plus că la Slow Cooker se pot pune aproape toate ingredientele în
acelaşi timp.
Eu am folosit pentru
acest gulaş un amestec de carne de viţel,coaste de porc şi Kaiser afumat.La
final toată carnea a fost fiartă foarte bine la fel şi legumele .Preferabil e să folosiţi carne cu
os,va da un gust mult mai bun.
Gulaşul este o combinaţie
între supă şi tocăniţă. Mâncarea mea a avut mai degrabă consistenţa unei tocăniţe
pentru că am pus apă puţină,iar la final
am adăugat şi nişte găluşcuţe.
Ingrediente:
Carne de viţel
(aprox.500 g)
Costiţă proaspata de
porc (aprox.400 g)
Kaiser afumat (300 g)
4 morcovi
2 buc patrunjel radacina
Pastârnac
O ţelina mai mica
ardei gras rosu
ardei gras rosu
4 buc ceapa uscata
3 cartofi medii
Sare,boia de ardei,piper
Fulgi de ardei iute
Chimen,cimbru,foi de
dafin
Pasta iute de ardei
2 linguri ulei
Frunze de ţelina
Patrunjel verde
O lingură smântâna
300 ml apa
Pentru găluşcuţe:
1 ou
Sare
4 linguri faina
2 linguri apa
Mod de preparare:
Nu am scris cantitati
foarte exacte pentru ca aceasta depinde de gusturile fiecaruia si de capacitatea
vasului în care pregatiti.
Am pregatit toate
ingredientele,carnea am taiat-o bucati,am tocat si zarzavatul.Cartofii i-am
taiat cuburi.
Am pus uleiul în vas,apoi am pus zarzavatul si legumele,am
condimentat.Deasupra am asezat si carnea si am condimentat-o si pe aceasta.Am
pus si apa.
A ramas doar smântâna,verdeata
si galuştele,pe care le-am pregatit mai târziu.
Am conectat oala la
sursa de tensiune,am setat pe High si am lasat 4 ore.
Spre finalul celor 4 ore,am
pregatit găluşcuţele.
Am batut oul cu putina
sare,am adaugat 2 linguri de faina,apa si restul de faina.
Trebuie sa obtinem un
aluat nu prea tare din care sa putem forma bilute.
Am pus galuştele în oala
si am mai lasat o ora.
La final am adaugat smântâna
si verdeata tocata.
Carnea de viţel a fost
foarte bine fiarta,iar cea de porc s-a desprins de pe os.
Se serveste fierbinte,cu
muraturi ar fi excelenta.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu