Eu zic că este o
combinaţie irezistibilă.
Aştept să-mi spuneţi
părerea voastră.
Pregătisem lemon
curdul pentru îngheţată,dar cum am avut
musafiri,planurile s-au schimbat şi am pregătit această prăjitură.
Ingrediente blat:
220 g unt 82 % grasime
150 g zahar pudra
5 oua
320 g faina
3 linguri smântâna
1 lingurita praf de copt
Sare
Vanilie
Coaja de lamâie
Ingrediente crema de
lamâie:
500 g mascarpone
100 g zahar pudra
Ingrediente jeleu
vişine:
500 ml sirop de vişine
2 linguri amidon
alimentar
Pentru decor:
Fulgi de ciocolata,nuca
de cocos,bilute argintii
Lemon curdul l-am
pregatit cu o zi înainte,astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca.
Blatul l-am pregatit în
tava dreptunghiulara de 36x25 cm,l-am taiat apoi obtinând 3 foi cu latimea de
12 cm.
Am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Am mixat untul moale cu zaharul pudra.Am adaugat pe rând galbenusurile,iar
apoi smântâna.
Am încorporat faina amestecata cu praful de copt,amestecând cu o paleta.
Am adaugat aromele.
Albusurile le-am mixat cu un praf de sare,apoi le-am încorporat în restul
compozitiei.
Am pus compozitia în tava pregatita cu hârtie de copt,am pus la cuptor la
200 de grade pentru 20 de minute.
L-am lasat sa se raceasca,apoi l-am taiat în 3 parti.
Pentru crema de lamâie, am mixat crema mascarpone cu zaharul,apoi am
adaugat lemon curdul.
Pentru jeleul de visine,am diluat
amidonul cu putin sirop,apoi am adaugat
restul siropului,l-am pus la foc mic,amestecând pâna s-a îngrosat.
L-am lasat sa se raceasca.
Am asamblat apoi prajitura.Peste prima foaie am pus jeleu si un strat de
crema.La fel si peste cea de-a doua foaie.
Dupa ce am pus cea de-a treia foaie,am mai pus putin jeleu si am îmbracat
cu restul de crema.
Am lasat
prajitura la frigider sa se raceasca,apoi am servit cu pofta.
S-aveţi poftă !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu