Pentru astăzi am o reţetă foarte simplă,cu ingrediente puţine,doar
timpul de preparare este mai îndelungat,dar,cum şi de data aceasta am apelat la
Slow Cooker-ul Crock Pot,nu a fost nici o problemă.
In timp ce oala îşi făcea treaba,eu am putut să mă ocup de
alte treburi: o pâine de casă cu cartofi,încă o porţie de dulceaţă de ardei
iute,din nou prăjitură cu mere şi caramel ,dar şi lemon curd pentru îngheţata
,pe care am finalizat-o abia a doua zi.
Cel mai mult îmi place să pregatesc carnea la Crock Pot pentru
că la final este atât de moale şi se desprinde uşor de pe os.
Ingrediente:
Un ciolan de porc cu os si foarte multa carne(aprox.1,300 kg)
Fleica afumata de porc (aprox.0.400 kg)
2 morcovi
250 ml apa
4 căţei de usturoi
2 foi de dafin
½ lingurita cimbru
uscat
Boabe de piper
10 felii subtiri de jambon sau bacon pentru a îmbraca forma
Am pus toate ingredientele în vasul Slow Cookerului(mai putin feliile
de jambon/bacon),am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba
pentru 5 ore.
Am scos carnea din vas,am scos osul si am mai îndepartat din
grasimea care nu mi-a placut.
Am rupt carnea fâşii.
Intr-o tava de chec am pus o folie si am asezat feliile de
jambon/bacon.
Am asezat apoi carnea,iar la mijloc am pus cei doi morcovi.
Lichidul ramas în vas l-am strecurat si l-am pus peste
carne.Fiindca am folosit ciolan,acesta
se va închega ca si la piftie si va fi un bun liant pentru terina mea.
Am acoperit cu folie,am lasat sa se raceasca,apoi am pus o
greutate deasupra si am lasat la frigider peste noapte.
A doua zi am rasturnat pe un platou si am servit cu muraturi
sau cu dulceata de ardei iute.
S-aveţi poftă !!!
Arata grozav! De dulceata nici nu mai comentez, te omoara cu pofta ... :))))
RăspundețiȘtergereBig like, Dia! Ce harnica ai fost, atatea bunatati, imi vine sa ma teleportez in frumosul Maramures! <3
Vai Laura,ce mi-ar placea sa te am oaspete.
ȘtergereMultumesc pentru aprecieri.Va pup de la mic la mare.
Ce bunatate-i aici! Arata super delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura.tare bun a fost.Te imbratisez cu drag.
Ștergere