Cât ne bucurăm când vine
primăvara şi avem la îndemână ingrediente proaspete,pline de vitamine.
Si dacă mai avem şi un
ajutor ,cum ar fi Multicooker-ul Crock Pot Express cu gătire sub presiune,treaba este ca şi terminată.Veţi vedea cât de uşor putem să o pregătim.
Mai multe informații despre acest aparat,precum
şi despre oferta actuală ,puteți să găsiți urmand link-ul http://bit.ly/2CJi8bP
Pentru această ciorbă eu
am folosit carne de pui dar puteţi să folosiţi şi carne de miel,că tot se
apropie sărbătorile Paştelui.
Pe lângă zarzavaturi am
folosit urzici şi salata verde.
Ingrediente:
O pulpă întreagă de pui
2 l apa rece
2 morcovi
O radacina pastârnac
2 radacini patrunjel
Jumatate de telina
radacina
Câteva felii gulie
Frunze de urzici (cam
200 g)
O căpăţâna salata verde
50 g paste farfalle
1 cub Bors magic
Sare,piper
1 ardei iute
1 lingura ulei
1 galbenus de ou
2 linguri smântâna grasa
1 lingurita amidon
Patrunjel si marar verde
Carnea se spala si se
pune în vasul aparatului Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune, cu 2 l de apa rece.
Se adauga sare dupa
gust.
Se seteaza programul POULTRY,presiunea
High si timpul de gatire de 35 de minute.
Eu am avut un pui de
ţară si de aceea am setat un timp mai îndelungat,altfel ar fi suficiente 20 de
minute.
In timp ce aparatul se
încalzeste,pe ecran apare HEAT ceea ce înseamna ca aparatul se încalzeste.Dupa
semnalul sonor va aparea timpul pentru gatit setat.
Vor iesi câtiva aburi
pâna când se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.
La finalul timpului de gatit se va auzi semnalul sonor
si aparatul va trece pe KEEP WARM.
Apasam tasta STOP,lasam
câteva minute sa se elibereze presiunea
,apoi deschidem cu grija supapa de aburi cu o spatula si manusa de bucatarie,pentru a evita
contactul cu aburul fierbinte.
Deschidem cu grija
capacul.
Carnea se curata de
piele si se scoate de pe os.Se rupe apoi fâşii sau se taie,dupa preferinte.
In vasul aparatului Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune se
pune o lingura de ulei,se seteaza programul
BROWN/SAUTE si timpul 5 minute.
Când vasul s-a
încalzit,se soteaza legumele pe care le-am curatat,taiat felii sau le-am dat pe
razatoare.Punem sare si piper dupa gust.
Inchidem capacul si
supapa de aburi,setam programul SOUPE si
timpul de 15 minute.
La terminarea
programului,se elibereaza aburul deschizând supapa,se deschide cu grija
capacul.
Se pun în oala pastele
farfalle,urzicile , salata verde si cubul de bors,se închide iarasi capacul si
supapa de aburi,se mai seteaza programul SOUPE si timpul de 8 minute.
Se elibereaza aburul si
se deschide cu grija capacul.
Galbenusul de ou se
amesteca cu smântâna si amidonul,apoi se pune
câte un polonic de supa fierbinte,pâna ce cele doua compozitii ajung la
aceeasi temperatura.
Se pune amestecul de
smântâna în oala si se presara verdeata tocata.
Se serveste fierbinte.
Poftă bună!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu