Pages - Menu

joi, 11 aprilie 2019

Ciorbă de primăvară cu urzici pregătită la Multicooker-ul Crock Pot Express cu gătire sub presiune




Cât ne bucurăm când vine primăvara şi avem la îndemână ingrediente proaspete,pline de vitamine.
Si dacă mai avem şi un ajutor ,cum ar fi Multicooker-ul Crock Pot Express cu gătire sub presiune,treaba este ca şi terminată.Veţi vedea cât de uşor putem să o pregătim.

Mai multe informații despre acest aparat,precum şi despre oferta actuală ,puteți să găsiți  urmand link-ul http://bit.ly/2CJi8bP
Pentru această ciorbă eu am folosit carne de pui dar puteţi să folosiţi şi carne de miel,că tot se apropie sărbătorile Paştelui.
Pe lângă zarzavaturi am folosit urzici şi salata verde.






Ingrediente:
O pulpă întreagă de pui
2 l apa rece
2 morcovi
O radacina pastârnac
2 radacini patrunjel
Jumatate de telina radacina
Câteva felii gulie
Frunze de urzici (cam 200 g)
O căpăţâna salata verde
50 g paste farfalle
1 cub Bors magic
Sare,piper
1 ardei iute
1 lingura ulei
1 galbenus de ou
2 linguri smântâna grasa
1 lingurita amidon
Patrunjel si marar verde


Mod de preparare:



Carnea se spala si se pune în vasul aparatului Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune, cu 2 l de apa rece.



Se adauga sare dupa gust.
Se închide capacul rotind din pozitia deschis înspre pozitia închis.



Se închide si supapa pentru aburi.



Se seteaza programul POULTRY,presiunea High si timpul de gatire de 35 de minute.
Eu am avut un pui de ţară si de aceea am setat un timp mai îndelungat,altfel ar fi suficiente 20 de minute.
In timp ce aparatul se încalzeste,pe ecran apare HEAT ceea ce înseamna ca aparatul se încalzeste.Dupa semnalul sonor va aparea timpul pentru gatit setat.
Vor iesi câtiva aburi pâna când se va stabiliza presiunea în interiorul aparatului.
La finalul  timpului de gatit se va auzi semnalul sonor si aparatul va trece pe KEEP WARM.
Apasam tasta STOP,lasam câteva minute sa se elibereze presiunea  ,apoi deschidem cu grija supapa de aburi cu o  spatula si manusa de bucatarie,pentru a evita contactul cu aburul fierbinte.
Deschidem cu grija capacul.
Scoatem carnea si strecuram supa.





Carnea se curata de piele si se scoate de pe os.Se rupe apoi fâşii sau se taie,dupa preferinte.
In vasul aparatului Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune se pune o lingura de ulei,se seteaza programul  BROWN/SAUTE si timpul 5 minute.
Când vasul s-a încalzit,se soteaza legumele pe care le-am curatat,taiat felii sau le-am dat pe razatoare.Punem sare si piper dupa gust.





Punem si carnea de pui peste legume si turnam supa de pui.



Inchidem capacul si supapa de aburi,setam programul SOUPE  si timpul de 15 minute.
La terminarea programului,se elibereaza  aburul  deschizând supapa,se deschide cu grija capacul.
Se pun în oala pastele farfalle,urzicile , salata verde si cubul de bors,se închide iarasi capacul si supapa de aburi,se mai seteaza programul SOUPE si timpul de 8 minute.
Se elibereaza aburul si se deschide cu grija capacul.
Galbenusul de ou se amesteca cu smântâna si amidonul,apoi se pune  câte un polonic de supa fierbinte,pâna ce cele doua compozitii ajung la aceeasi temperatura.
Se pune amestecul de smântâna în oala si se presara verdeata tocata.
Se serveste fierbinte.


Poftă bună!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu