V-am mai spus cât de
repede se poate găti la Crock Pot Multicooker Express cu gătire sub presiune.
Si ce reţete variate
putem pregăti ajutându-ne de toate setările de gătit ale aparatului.
Mai multe informații despre acest aparat,precum şi despre
oferta actuală ,puteți să găsiți aici : http://bit.ly/2CJi8bP
Cum am găsit nişte
gulioare proaspete,mi-a şi venit ideea să pregătesc nişte gulii umplute cu
carne de porc.Puteţi folosi şi carne de pui,curcan sau viţel,sau puteţi să le
umpleţi cu orez şi legume.
Va trebui doar să setaţi
timpul de gătire în funcţie de umplutura
folosită.
Oricare varianta aţi alege-o,veţi
avea la final un preparat delicios,fără a avea nevoie de foarte mult timp pentru
prepararea acestuia.
Ingrediente:
3 -4 gulioare
200 g carne de porc tocata
1 ceapa uscata
2 fire ceapa verde
2 morcovi
1 ardei iute
50 g orez
Sare,piper,boia
100 ml suc de rosii
2 linguri ulei
200 ml supa de legume
sau apa
Marar si patrunjel verde
1 lingura smântâna+1
lingura amidon
Mod de preparare:
Se scobeste miezul
guliilor pentru a face loc umpluturii.
Pastrati miezul pentru
ca îl vom folosi si pe acesta la sosul pentru gulii.
Curatam ceapa si
morcovii.Ceapa o tocam marunt,morcovul îl razuim.
Pregatim aparatul Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune,setam programul BROWN/SOUTE si timpul de gatire 5 minute.
Punem o lingura de ulei în
vasul aparatului Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune,calim ceapa si un
morcov razuit,adaugam carnea tocata,ardei iute,sucul de rosii,sare,piper,boia
si la final orezul spalat.Tocam si adaugam si verdeata.
La finalul timpului
pentru sotat,apasam tasta START si scoatem compozitia din vas,apoi umplem cu ea
guliile pregatite.
Tocam ceapa verde si
miezul guliei,razuim morcovul ramas.
Punem iar o lingura de
ulei în vasul aparatului,setam programul Brown/Saute,timpul 3 minute,adaugam
ceapa,morcovul si gulia,sare,piper.
Setam programul
MEAT/STEW,presiune Low si timpul de gatire 35 minute.
In timp ce aparatul se încalzeste
pe ecran apare HEAT,iar dupa semnalul sonor va aparea timpul setat pentru
gatit.
La începutul
programului,în timp ce se stabilizeaza presiunea,vor iesi câţiva aburi.
Dup ace timpul de gatit
a expirat,aparatul trece automat pe functia de pastrare la cald KEEP WARM.
Apasam tasta STOP.Lasam
câteva minute pentru ca presiunea sa se elibereze în mod natural,apoi cu
ajutorul unei ustensile de bucatarie,deschidem cu grija supapa de aburi.
Se recomanda
folosirea unei manusi de
bucatarie,deoarece aburii sunt fierbinti.
Se deschide si se ridica
cu grija capacul.
Cu ajutorul unei
palete,scoatem guliile din oala si le asezam într-un vas pe care îl acoperim.
Smântâna se amesteca cu
amidonul si se pune peste sosul din oala.
Compozitia fiind
fierbinte sosul se va îngrosa în câteva minute.
Poftă bună !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu