Mă gândeam zilele trecute că nu am pregătit de ceva vreme
lasagna.
Dar văzând în piață că e vremea ciupercilor de pădure,oferta
fiind foarte generoasă,m-am gândit că aș putea să înlocuiesc carnea cu hribi.Si
foarte bine am făcut.
Ne-a plăcut maxim,așa că vă recomand cu drag să încercați și
combinația aceasta.
Nu lipsea mult să schimb meniul pentru că abia am găsit să
cumpăr foi de lasagna.
Ingrediente:
15 foi de lasagna(in functie de dimensiunea tavii)
Pentru sosul de hribi:
500 g hribi
2 linguri ulei
0 ceapa uscata
300 ml apa
200 ml suc de rosii
Sare,piper
Pentru sosul béchamel:
70 g unt
70 g faina
700 ml lapte fierbinte
Sare,piper alb,nucsoara
Am mai folosit :300 g mozzarella
Mod de preparare:
Am pregatit mai întâi
cele doua sosuri.
Am curatat ciupercile si
le-am taiat felii.
Am curatat ceapa si am
taiat-o,dupa care am calit-o in ulei.
Când ceapa a devenit
sticloasa,am adaugat ciupercile,sare si piper.
Ciupercile vor lasa
putina apa,amestecam ca sa nu se lege de cratita,iar când lichidul a scazut,am
adaugat apa si sucul de rosii.
Am lasat sa fiarba pâna
când s-au înmuiat ciupercile.
Pentru sosul béchamel,am
pus untul într-o cratita ,la foc mic.
Când untul s-a topit,am
adaugat faina amestecând cu o lingura de
lemn.
Nu trebuie gatita faina
prea mult,doar pâna se încorporeaza untul.
Am adaugat apoi treptat
laptele fierbinte amestecând cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase.
Daca totusi ramân cocoloase
la final,puteti sa treceti sosul printr-o sita.
Se fierbe sosul cam 5-8
minute,se
adauga sare,piper alb si un praf de nucsoara,apoi se ia cratita de pe foc.
In vasul în care am pus
lasagna la cuptor am pus putin sos béchamel,apoi foi de lasagna,sos béchamel,sos
de hribi si mozzarella.
La fel se aseaza
straturile si mai departe.Peste ultimul strat de foi de lasagna am pus sos béchamel,sos
de hribi si am razuit un strat generos de mozzarella.
Pentru ca foile de
lasagna nu au fost gatite in prealabil,va fi nevoie de mult sos ca sa se poata
gati în cuptor,dar nu trebuie nici exagerat pentru ca sa putem portiona frumos
lasagna la final.
Am pus la cuptor la 200
grade pentru aproximativ 20-30 minute.
Este gata când furculita
intra usor în foile de lasagna.
Se lasa sa se raceasca
putin înainte de a o taia.
S-aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu