Imi place foarte mult când mâncarea are culori frumoase.
Când am vazut la Andreea aceste clătite de un verde așa
intens,am știut că le voi încerca negreșit.
Nu mă îndoiesc că vă plac clătitele,dar dacă vă place și
spanacul,trebuie neaparat să încercați rețeta.
Pentru umplutură eu am ales o cremă de brânză,cu ceapă verde
și mărar,dar cred că ar merge la fel de bine cu ciuperci.
Ingrediente:
200 g spanac proaspat
200 ml apa
300 ml lapte
3 oua
250-300 g faina
3 linguri ulei
Sare
Ulei pentru prajit clatitele
Pentru umplutura:
Branza de vaci cremoasa
Crema de burduf
Ceapa verde
Marar verde
Mod de preparare:
Spanacul împreuna cu apa le-am pus în blender si le-am pasat pâna ce spanacul a fost tocat
fin.
Am pus amestecul într-o sita deasa si am stors tot sucul.
Sucul l-am folosit pentru clatite,iar spanacul ramas pentru
o mâncarica de spanac.
Am mixat ouale cu un praf de sare,am adaugat
uleiul,laptele,jumatate din cantitatea de faina,având grija sa nu se formeze
cocoloase.
Am pus apoi sucul de spanac si restul de faina.
Cantitatea de faina va fi în functie de cât de groase vă
plac clatitele.
Daca însa le doriti mai subtiri,asa cum le-am facut
eu,compozitia va trebui sa fie de consistenta smântânii lichide.
Am lasat compozitia la frigider cam o ora.
Daca compozitia s-a mai îngrosat o puteti dilua cu putin
lapte.
Am copt clatitele pe ambele parti,punând în tigaie putin
ulei pentru fiecare clatita.
Fiți cu ochii pe ele pentru ca se vor coace foarte repede.
Daca vreti clatite subtiri,puneti putina compozitie si o
distribuiti uniform pe toata suprafata tigaii.
Pentru umplutura,am amestecat cele doua tipuri de branza,am
pus marar si cozi de ceapa verde.
Se servesc calde.
S-aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu