Pages - Menu

miercuri, 9 decembrie 2020

Terină cu bacon şi piept de pui

 


Un preparat foarte potrivit pentru masa de sărbătoare.

Mă gândesc chiar că aş putea folosi şi altă umplutură,de exemplu cu carne tocata.

 


Ingrediente:

800 g piept de pui dezosat

200-300 g bacon felii

150 g sunca

2 oua

3 linguri smântâna

2 linguri faina

150 g cascaval

Marar si patrunjel verde

2 oua fierte

Sare,piper,boia

 


Mod de preparare:

Vom folosi o tava de chec.

Tava se tapeteaza cu feliile de bacon,având grija sa lasam feliile peste marginea tavii pentru a putea acoperi umplutura .



Pieptul de pui se taie felii subtiri,se condimenteaza  apoi se pune peste feliile de bacon.

Si feliile de piept de pui se lasa mai lungi astfel incât sa putem acoperi umplutura.



Pentru umplutura se mixeaza cele doua oua cu un praf de sare,se adauga smântâna,faina,cascavalul razuit si sunca taiata cubulete.

La final adaugam si mararul si patrunjelul verde.

Punem umplutura in tava ,peste pieptul de pui.

Cele doua oua fierte le taiem in jumatati si le asezam pe mijlocul umpluturii,apasându-le putin în compozitie.



Acoperim cu pieptul de pui si feliile de bacon.






Tava se acopera cu o folie de aluminiu,se pune într-o alta tava,în care am pus apa fierbinte,se pune la cuptor la 180 de grade pentru o ora si jumatate.



Se raceste partial si se scoate din tava rasturnand-o pe un platou.

Dupa ce se raceste complet,se poate felia.

Noi am servit cu dulceata de ardei iute.

 

S-aveţi poftă!

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu