Un desert
uşor,pentru când ţi-e lene să te complici,dar totuşi ai vrea „perfuzia de dulce”.Intotdeauna mi-a plăcut combinaţia de
mentă cu ciocolată.Am găsit întrebuinţare şi pentru o cutie de bomboane de
ciocolată umplute cu cireşe şi lichior,pe care altfel nu le consumam.
Ingrediente:
Piscoturi Savoiardi-eu am folosit vreo 25 de
bucati
Crema:
3 linguri zahar
pudra
200 ml sirop
concentrat de menta
Afine congelate
Glazura:
O cutie bomboane
ciocolata cu cirese si lichior
Puţin lapte
Sirop din zahar,apa si zeama de lamâie
Mod de preparare:
Am pregatit o
forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat
când s-a întarit crema.
Ciocolata alba am
topit-o pe baie de aburi,când a fost topita am pus siropul de menta.
In prima
faza,ciocolata se va întari,dar adaugati sirop pâna la consistenta dorita,având
grija sa nu fie prea subtire.
Untul si
mascarponele l-am mixat cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata putin
racita.
Am lasat crema
putin la frigider,apoi am înmuiat foarte putin piscoturile în sirop,am pus un
strat de piscoturi,crema,afine,apoi câteva piscoturi,iar crema si un strat de piscoturi
care va deveni baza când va fi rasturnat.
Am acoperit cu
folia,am pus deasupra o farfurie si l-am lasat la frigider pâna s-a întarit
crema.
L-am rasturnat pe
platou.
Pentru glazura,am
topit pe baie de aburi ciocolata si bomboanele si am adaugat lapte pâna am
obtinut consistenta dorita.
Am pus glazura
deasupra si am lasat la frigider sa se întareasca bine.
Minunat, Dia! :X
RăspundețiȘtergereMinunat tdesert si minunat blog! Felicitari!
Multumesc Meri. :-* E doar inceputul,mai e de lucru.Exersam cu postatul retetelor.Imi place cum arata aici.
ȘtergereBine te-am gasit in casuta noua! >:D<
RăspundețiȘtergereBine-ai venit Miha :-* Sper ca mi-ai adus dulciurifelde fel :)))))
Ștergeremerita incercat,arata senzational!
RăspundețiȘtergereMultumesc Marilena.E un desert foarte rapid dar foarte gustos si nu are multe ingrediente.Zi frumoasa
ȘtergereCat ma bucur sa vad in sfarsit ca ai fost cuminte si ti-ai facut si tu blog. Bine ai venit in randul nostru :)). Arata senzational tortul ca toate pe care le faci tu. Te pup
RăspundețiȘtergereTimi,pai cred ca n-am fost prea cuminte :)))) Pe cand castigasem ceva timp,iar l-am "ocupat" .O sa vedem cat timp voi avea la dispozitie pentru el.Multumesc de aprecieri. :-*
Ștergerebine te-am gasit, Dia! imi place casuta ta cea noua...imi aduc aminte cu placere de pe la inceputurile mele, cand si eu aveam un fundal ca asta si mi-era tare drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia :-* Eeeeei nu-mi place fundalul,dar o sa remedieze in curand cineva mai priceput ca mine.Dar e frumos sa stii ca ai ceva ce-ti apartine.Pupici
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereFelicitari fata draga! Ma bucur tare mult ca te-ai gandit sa-ti faci blog si sa imparti bunatatile cu noi! :)
RăspundețiȘtergereTortul e DEMENTIAL! ;;)
Pup!
Multumesc Alina.Pai trebuia sa postez undeva retetele ce se adunasera :))))) Multumesc de aprecieri .Pupici
ȘtergereBravo Dia ! Asteptam cu nerabdare sa deschizi blogul !
RăspundețiȘtergereCu drag, Ela
Ela :-* ma gandeam eu asa ,ca ar trebui sa deschid doua :)))) unul cu mancare si unul cu ....vorbe
ȘtergereDia, felicitari pentru blog! Ai facut o alegere buna, ai o carte a ta de bucate acum ;)
RăspundețiȘtergereTorturile tale sunt superbe, aratoase si in combinatii apetisante.Te pup mult si-ti doresc multa bafta!
Multumesc mult draga Paula.M-am hotarat cam greu dar deocamdata ma bucura treaba asta.Sper sa-mi gasesc timp suficient pentru el.Multumesc de aprecieri.Mai am mult de exersat pana fac torturi ca si ale tale.
ȘtergereCe-mi plac deserturile mentolate! Un deliciu!
RăspundețiȘtergereCorina,demult tot planuiam si eu sa mai fac ceva cu menta.E la fel de racoros ca si inghetata.
ȘtergereO reteta speciala. Delicios tort.
RăspundețiȘtergereUn desert din categoria "simplu,rapid si delicios".Multumesc
ȘtergereInca nu am terminat inspectia;) -ps mokuska
ȘtergereAsaaaa deci :)))))) Te-am confundat
Ștergere:-* :)))))))))))))
Ștergere