Este o reţetă de prăjitură pe care
am făcut-o deja în trei variante.Aceasta însă cred eu că se apropie cel mai
mult de ceea ce ar trebui să fie un Snickers.
Gustul ei mă duce cu gândul la
delicioasele batoane Snickers.Prima oară când am încercat-o,mi-a ieşit crema
prea moale,asta pentru că nu o lăsasem suficient pe foc.Dar aşa învăţăm,experimentând.
Nu este o prăjitură prea înaltă
pentru că am folosit o tava mare de 38x 25 cm .Mie mi s-a parut ok aşa.Cei care au
gustat-o,au avut doar cuvinte de laudă la adresa ei,sper să vă placă şi vouă la
fel de mult dacă o veţi încerca.
Ingrediente:
Pentru blat avem nevoie de:
- 8 albusuri de ou
- 300 g zahar
- 400 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- ½ plic praf de copt (5 g)
- Sare
- 1 lingura rom
- 250 g ciocolata alba
- 2 linguri ulei
- 8 linguri zahar
- 8 galbenusuri de ou+4 linguri zahar
- 250 g unt
- 250 g alune nesarate si prajite
- 250 g ciocolata amaruie 72% cacao
- 2 linguri ulei
- O lingura miere
- 2-3 linguri frisca
Mod de preparare:
Pentru blat am
mixat (eu le bat cu telul,nu-mi place cum se mixeaza) albusurile cu un praf de sare,apoi
am adaugat cate o lingura de zahar.
Faina am
amestecat-o cu praful de copt,cacaoa,nuca prajita si macinata.
Când spuma de
albusuri a devenit foarte ferma,am adaugat ingredientele uscate,amestecând usor
cu o paleta.
Am pus compozitia
într-o tava de 38x25 cm în care am pus hârtie de copt.
Am pus tava la
cuptor la 180 de grade aproximativ 20 de minute.
Am scos blatul pe
un gratar si l-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce blatul
s-a racit complet,am topit ciocolata alba pe baie de aburi,am adaugat 2 linguri
de ulei si am pus-o peste blat.
Pâna când s-a
întarit glazura,am pregatit crema caramel.
Am caramelizat
cele 8 linguri de zahar cu mare grija sa nu se arda.
Am luat cratita
de pe foc si am adaugat untul dupa care am mai lasat pe foc sa fiarba pâna ce
caramelul a devenit fluid ca un sos mai gros.
Galbenusurile
le-am mixat cu cele 4 linguri de zahar,apoi l-am pus peste caramel.
Am pus si alunele
prajite.
Am lasat sa
fiarba pâna când s-a îngrosat,apoi am lasat crema sa se raceasca aproape
complet.
Am întins crema
peste blat si am pus la frigider ca sa se întareasca foarte bine caramelul.
Pentru glazura de
ciocolata amaruie,am topit ciocolata pe baie de aburi,am adaugat 2 linguri de
ulei,mierea si am pus frisca pâna am obtinut consistenta dorita.
Glazura de
ciocolata am pus-o peste crema caramel si am mai lasat-o la frigider,ideal ar
fi peste noapte.
S-aveţi pofta!!!
inghit in sec, arata extraordinar !
RăspundețiȘtergereGeta,de data aceasta mi-a iesit exact cum trebuie.Multumesc de aprecieri.Pupici.
RăspundețiȘtergerebravo, Dia, uite cate ai mai incarcat de cand n-am mai fost eu pe aici. arata foarte bine dar sunt in fuga. sper de maine incolo sa ma uit mai pe indelete ca sunt tare ocupata azi. imbratisari! .... iar Snickers este cea mai buna prajitura cu caramel pe care am mancat-o. Didi (PS-poate gasesti sa pui in lista cum sa semnam comentariul optiunea "name+URL" pt ca imi afiseaza si numele si sigla adevarata, cum au Poliana si altii tot pe blogspot; si cand ai timp sa scoti chestia cu scrisul codului ca ne omoara timpul; cu cat e mai simplu cu atat vom comenta mai des; ....dar asta, cand ai tu timp)
RăspundețiȘtergereBuna Didi.Mai modificam cate ceva in timp,asa cum ma pricep si cum mai pot sa ma ajute altii.Nici eu nu am timp deloc in perioada asta,asa ca te inteleg perfect si iti multumesc ca ti-ai facut timp sa treci pe la mine.Vad ca a aparut la optiuni si Nume/URL,sper ca a disparut si codul ca am setat cate ceva pe acolo.Prajitura ne-a placut si noua foarte mult.Sper sa reusesc sa ma ocup si de "casuta" asta,ca timpul se tot comprima :)))) Pupici
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereEste super bine explicata reteta. Am sa incerc sa o fac. In loc de alune ce as putea sa pun? Se poate sa nu pun nimic :) ? Nu ne prea plac alunele.
RăspundețiȘtergereIldiko,poti sa pui nuca,eu nu am avut destula nuca si ne si plac alunele.
Ștergere