Nu ştiam cum sa-l numesc dar o prietenă
mi-a sugerat această denumire.Cred că i se potriveşte.E un tort pe care l-am
făcut pentru cineva,deci nu am secţiune.Pentru că era un tort făcut în dar unei
mame,am insistat foarte mult pe gust,dar am vrut sa fie şi arătos.Eu zic c-a
fost delicios.
Am folosit doua blaturi de pandişpan foarte
pufos,iar pentru creme o combinatie de ciocolata,mascarpone,unt si
frisca.Trandafirii „ciocolatii” s-au întărit la rece şi au avut o consistenţă
asemănătoare fondantului dar mult mai gustoşi.
Ingrediente:
Blat pandişpan
(tava cu diametrul 28 cm ):
6 oua
½ plic praf de
copt
Sare
Blat
pandişpan(tava cu diametrul 20
cm ):
5 oua
½ plic praf de
copt
Sare
Crema de
mascarpone si ciocolata :
100 ml frisca
lichida
1 lingurita rom
Crema de
unt si ciocolata :
100 ml frisca
lichida
1 lingurita rom
Glazura:
Decor:
200 ml frisca
Bombonele
Mod de preparare:
Pentru cele doua
blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am
copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g
zahar si 30 g
faina pentru 1 ou folosit,iar timpul de mixare sa fie suficient pentru a
încorpora destul aer în compozitie,aproximativ 20 de minute.
Pentru început,am
tapetat tavile cu hârtie de copt.Am pus separat hârtia în forma de cerc pe
fundul tavii si alta fâşie pe peretii formei.Am lipit-o cu putin unt.
Ingredientele
trebuie sa fie la temperatura camerei.
Am mixat ouale
împreuna cu zaharul la viteza maxima timp de 20-25 de minute,pâna îsi tripleaza
volumul si capata consistenta unei creme,paletele mixerului lasând o urma în
compozitie.
Am încalzit
cuptorul la 200 de grade.
Faina amestecata
cu sarea si praful de copt,am pus-o peste spuma de oua,în 3 reprize,amestecând
usor cu un tel,cu miscari de rasturnare mai degraba decât de amestecare.
Am pus apoi compozitia
în tava si am batut putin tava de masa ,ca sa se aseze putin compozitia.
Am pus la cuptor
pentru 30-35 de minute.
In nici un caz nu
deschideti usa cuptorului în primele 20-25 de minute.
Dupa 20 de
minute,am redus cuptorul la 180 de grade.
Dupa ce s-a
copt,am lasat blatul sa se raceasca în cuptor cu usa întredeschisa,apoi l-am
lasat pe un gratar pâna a doua zi când l-am taiat.
Pentru crema cu
mascarpone,am procedat în felul urmator:
Ciocolata rupta
bucati,am topit-o pe baie de aburi împreuna cu frisca .
Crema mascarpone
am mixat-o cu 80 g
zahar pudra,apoi am adaugat ciocolata racita.
Pentru crema de
unt,la fel am topit ciocolata cu frisca pe baie de aburi.
Untul l-am mixat
cu zaharul pudra,apoi am pus ciocolata racita.
Blatul mare l-am
taiat în doua,iar cel mic în 3,fiind mai înalt.
Deasupra blatului
am pus glazura de ciocolata alba.
Cu crema de
mascarpone am umplut blaturile si am pus putin si pe exterior,iar cu crema de
unt,am ornat trandafirii ciocolatii.
Pe partea de jos
am ornat cu frisca.
Am mai folosit
bombonele argintii si alb-maro pentru decor.
Am sa mentionez
ca pe partea de jos o ornasem altfel si nu mi-a placut,asa ca am „redecorat”
:)))))))))))
Zic ca este un
tort destul de simplu,cu putine ingrediente,dar foarte gustos.
Ma bucur ca ai facut pasul asta,Die draga. Sa fie intr-un ceas bun si sper sa ma incumet si eu sa fac vreun tort de-al tau.
RăspundețiȘtergereMiti,daca nu tu, Minichefitele noastre sigur vor face.Pupici si sper sa reusesc sa construiesc ceva frumos,cald si primitor aici.
ȘtergereDia, bun venit in blogosfera! Ma bucur ca in sfarsit te-ai hotarat si ai facut si pasul asta! Ce sa iti urez...sa fii sanatoasa si sa ai putere sa faci multe deliciosenii cu care sa ne rasfeti si sa ai spor in activitatea asta!
RăspundețiȘtergerePS. nu se posteaza retete seara, da? :)))) Muaah!
Multumesc Laura :))))) Retetele se posteaza cand nu mai trebuie sa te concentrezi la alte activitati,cand ai culcat copii,barbatul,soacra si de-astea :)))))Sper ca apreciezi ce "vacanta" ti-am dat in ultima vreme :))))
ȘtergereFoarte frumos tortul!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea :-* L-am facut cu drag,mai ales ca era un cadou pentru o mama.
ȘtergereDraga DIA bine ai venit in randul blogger-itelor !!!
RăspundețiȘtergereSa spun : era cazul ? Nu ca nu vreau sa te supar ! Dar ma bucur ca ai facut pasul acesta !FELICITARI !
Iar tortul acesta de exceptie , este cava ...cu ce ne-ai invatat tu pe noi , de mai mult timp....o bunatate de nota 10 cu * * * * *
Bravo !
Te imbratisez si te tzuc cu drag !
Mult succes iti doresc...
Multumesc mult Sidy pentru urari si pentru aprecieri.Sper sa nu fie doar un moft si sa am timp sa ma ocup de "casuta" mea .Pupici.
ȘtergereFelicitari draga Dia pentru pasul facut!!! Mult succes!! Pupicii!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Deea. Pupici
ȘtergereBine ai venit in randul bloggerilor...Ma bucur mult ca ai facut acest pas. Pupici si o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Rocsy.Sper sa am timp suficient sa ma ocup de el.Pupici
ȘtergereMă bucur mult că ai făcut pasul acesta iar despre tort nu spun prea multe, că-mi cunoşti părerea :).
RăspundețiȘtergerePupici şi mult spor!
Multumesc Ancuto. Pupici
Ștergere