Pages - Menu

duminică, 1 iunie 2014

Pandişpan cu vişine şi piersici

             

  O prăjitură deosebită, pentru care putem folosi orice fel de fructe.Eu am folosit de data aceasta vişine şi piersici,dar este foarte bună cu prune.Se face  relativ repede şi se consuma la fel de repede.



Ingrediente:
6 ouă cântărite(ale mele au avut 400 gr)
Zahar si faina egal cu greutatea ouălor (deci câte 400 gr)
180 ml ulei
8 linguri apa
1 plic praf de copt(10g)
Zeama de la ½ lamâie
Griş pentru fructe
Piersici din compot (1 borcan de 720 g)
visine pentru prajituri
Sare
Esenta vanilie
zahar brun


Mod de preparare:
Am cântarit ouale(ma amuza faza asta) si am separat albusurile de galbenusuri..
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat pe rând cele 8 linguri de apa.
Am pus uleiul câte putin mixând în continuare.
Am adaugat coaja de lamâie si esenta de vanilie.La urma praful de copt dizolvat în zeama de lamâie.
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.
Am încorporat si faina în amestecul de oua,apoi albusurile amestecând usor cu o paleta.
Fructele le –am scurs de sirop si le-am  dat cu putina faina(puteti folosi gris) pentru a nu se scufunda in aluat.
Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie,am pus deasupra fructele si am pus tava în cuptorul preîncalzit la 200 de grade ,pentru aproximativ 40 de minute.


Verificati cu scobitoarea când este copt blatul.
Se presara asa fierbinte cu zahar brun.

Daca doriti sa fie mai dulce,puteti sa presarati si zahar pudra.Noua ne-a placut asa cum era.







Pofta buna!!!


4 comentarii:

  1. Eu nu ştiu cât de repede se face, dar ştiu sigur cât de repede se consumă. :)) Bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se face relativ repede si este o reteta simpla,chiar si pentru un incepator :)))))Am sa spun doar ca am taiat-o imediat ce am scos-o din cuptor ca nu mai rezistau musafirii de mirosul imbietor.

      Ștergere
  2. Ce bine arata! Nu m-am gandit sa combin visine cu piersici, e o idee grozava :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona,poti sa-l faci cu orice fructe.Cu prune e grozav de bun.Multumesc

      Ștergere