M-au cucerit de
când le-am vazut pe blogul „Dragostea în bucate”.Atât de pufoase,atât de cu
„vino-ncoa” tocmai potrivite pentru micul dejun.Foarte asemănătoare cu
croissantele,cu lapte ori cu ceai,cu unt ori cu dulceaţă,ba chiar de luat la
pacheţel.Am sa vă spun şi că e o reţeta deosebit de simplă.
Nu m-am abţinut şi am mâncat aşa fierbinţi
scoase din cuptor,dar sunt bune şi dupa ce se răcesc.
Ingrediente:
Pentru cornuri:
1 plic drojdie uscata
(7g)
2 linguri zahar
1 lingurita sare
2 galbenusuri
5 linguri ulei
Vanilie
300 ml apa
calduţă
Pentru uns:
Un ou
Zahar brun
Mod de preparare:
Faina amestecata
cu sarea am pus-o într-un vas.
In mijloc am
facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea
de apa.
Am tras si putina
faina peste drojdie,am amestecat usor si am lasat sa dospeasca.
Dupa ce drojdia a
dospit,am pus restul de zahar,galbenusurile,uleiul si am framântat pâna am
obtinut un aluat elastic ,omogen care nu se lipeste de vas.
Am acoperit cu un
servet curat si am lasat la dospit în loc caldut 40 de minute.
Dupa acest timp
am pus aluatul pe planseta pe care am presarat faina,am framântat putin,apoi am
întins o foaie rotunda,cam de 1
cm grosime.
Am taiat în 16
bucati,mai întâi în patru,apoi în opt si apoi în saisprezece.
Am rulat fiecare
bucata începând de la partea mai lata spre vârful triunghiului.
Le-am asezat
într-o tava pe hârtie de copt si le-am mai lasat acoperita cam jumatate de ora
sa mai creasca.
Le-am uns cu ou
si am presarat zahar brun.
Le-am pus la
cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu