Imi era poftă de ceva bun cu
brânză,ceva care să se pregătească rapid,cu ingrediente puţine,fără prea multe
fiţe şi ca o pauză în restricţiile culinare impuse.Aşa că ce poate fi mai bun pentru
o dimineaţă mohorâtă şi rece de iarnă
decât această plăcintă? Luaţi şi o cană mare cu cafea,o carte şi vă strecuraţi
înapoi sub păturică.
Ingrediente:
Un pachet foi de
placinta -500 g
3 linguri
smântâna
200 ml frisca
2 oua+2 albusuri
de ou
3 linguri de
zahar
Vanilie
Coaja de lamâie
Zmeura
Pentru uns:
1 ou
Smântâna
Putin lapte
Zahar brun
Mod de preparare:
Brânza de vaci am
amestecat-o cu zaharul,smântâna,frisca,galbenusurile de ou si aromele.Am pus
apoi albusurile batute spuma.
O parte de zmeura
o aveam facuta jeleu de la o rulada prestata ieri.
Intr-o tava în
care am pus hârtie de copt,am pus doua foi de placinta,le-am uns cu unt
topit,am pus apoi iar 2-3 foi si le-am uns iar,pâna am asezat jumatate din
cantitatea de foi de placinta.
Peste ele am pus
umplutura de brânza,zmeura si jeleul din loc în loc.
Am acoperit cu
restul foilor ,pe care le-am mai uns cu unt.
Deasupra am batut
un ou,l-am amestecat cu smântâna si putin lapte,apoi am pus peste foile de
placinta.
Am presarat zahar
brun si am pus la cuptor la 180 de grade,aproximativ o ora.
Am feliat-o rece
si am pudrat cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu