Intâmplarea a făcut să gust aşa ceva la o verişoară de-a
mea.Mi-a plăcut gustul dulceag dar şi iuţeala care rămâne îmbibată în papilele
gustative.
Eu am avut o
parte din ardei nu foarte iuţi şi alţii „iuţi foc”,aşa că a fost atât de iute
cât sa fie pe placul nostru.
Modul de
preparare este foarte simplu,singurul inconvenient a fost faptul ca s-au adunat
foarte multe musculiţe cât timp a fiert oţetul cu zaharul.
Am să vă mai spun
doar că se potriveste foarte bine cu brânzeturi ori cu friptură.
Ingrediente:
800 ml oţet
Mod de preparare:
Am curatat
ardeiul iute de seminte,am lasat doar o parte din nervuri,pentru a nu înlatura
toata iuţeala.
Apoi am tocat
ardeiul iute cu ajutorul robotului,lasând însa bucati mai mari de ardei.
Am pus la fiert
oţetul cu zaharul.
L-am lasat sa
fiarba pâna a scazut la jumatate si s-a facut un sirop gros.
Am adaugat
ardeiul iute si am mai fiert pâna a început sa se închege ca o dulceata de
fructe.
Eu nu am vrut s-o
las prea subtire.Aici depinde de gusturile fiecaruia.
Am pus dulceata
în borcane sterilizate(2 borcane de 400 ml ,unul de 300 ml si unul de 200 ml),am închis cu
capacele,apoi le-am acoperit cu o patura pâna s-au racit.
Se poate consuma
imediat dar se pastreaza foarte bine si în camara.
Pofta buna!!!
Imi place de mor dulceata asta! Anul asta n-am facut, da' sper sa capat. :) Asa-i ca-mi dai si mie olecuta?!
RăspundețiȘtergereIti dau cu drag Alina.Eu nu am mancat pana acum,dar dupa ce am gustat, am zis ca e musai s-o fac si eu.
ȘtergereCred ca e tare buna mai ales ca imbina gusturile mele preferate: dulce si iute. Eu n-am incercat niciodata dar poate vin la tine in vizita si atunci stii cu ce sa ma servesti ;) Pup!
RăspundețiȘtergerePaula,cu mare drag,doar sa vii.Sunt sigura ca ar fi pe placul tau.Pupici
RăspundețiȘtergere