Odată ce s-a
răcit vremea parcă se potriveşte mai bine o mâncare cu carne pentru prânz.Sigur
că este o mâncare care se poate pregăti în oricare alta zi a săptămânii.
Pentru sosul de carne:
4 buc ceapa
uscata
3 morcovi
o lingura pasta
de tomate
ardei rosu
ulei
frunza de telina
foi de dafin
sare,piper,boia
fulgi de ardei
iute
tarhon
patrunjel verde
o lingura
smântâna
Pentru garnitura:
Un morcov
Ulei
Sare
Carnea am taiat-o
bucati mai maricele.
Ceapa am taiat-o
marunt,mircovii rondele.
Intr-un vas am
pus putin ulei si am calit ceama cu morcovii pâna când ceapa a devenit
sticloasa.
Am pus atunci
putina boia si carnea sa se prajeasca putin.
Am pus sarea
,foile de dafin si fulgii de ardei iute.
Am pus apa,mai
mult decât doar s-o acopere.
Carnea va trebui
sa fiarba destul de mult,deci va fi nevoie de mai multa apa.
Este bine de pus
apa suficienta la inceput,dar daca nu ajunge,nu-i nici o tragedie,mai completam
cu apa fierbinte.
Când carnea a
fost aproape fiarta,am adaugat ardeiul,tarhonul si pasta de tomate.
Inainte de a opri
focul am pus smântâna si patrunjelul verde.
Pentru paste,am pus putin ulei într-o cratita
si am prajit putin cus-cusul.
Apoi am pus apa
sa fiarba si putina sare.
Când s-a
fiert,l-am strecurat.
Am pus iarasi
putin ulei în cratita si am calit morcovul razuit.
Am pus apoi
cuş-cuşul,am mai amestecat putin apoi am oprit focul si am acoperit cu un
capac.
Am servit cu
salata de varza rosie.
S-aveţi poftă
!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu